Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785."— Transkript prezentace:

1 Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). Doplňky

2 Popiš funkci Doplňky Doplňky jsou rozšiřující funkce Microsoft Office Doplňky máme nainstalované nebo můžeme instalovat z webové stránky Soubory ke stažení – Microsoft Office Online můžeme je rozdělit na aktivní – ty jsou nainstalovány a můžeme je používat další jsou neaktivní, jsou uloženy v počítači, ale zatím nefunkční

3 Kde najdeme Doplňky? všechny Doplňky najdeme kliknutím na tlačítko Office – Možnosti Aplikace Excel – Doplňky otevře se nám dialogové okno, kde se zobrazí aktivní i neaktivní doplňky (obr. 1)

4 obr. 1

5 Popiš postup aktivace Doplňku v otevřeném okně Doplňky v kolonce Spravovat vybereme typ a klikneme na tlačítko Přejít (obr. 2) otevře se nám dialogové okno Doplňky, označíme si funkce, které požadujeme (obr. 3)

6 obr. 2

7 obr. 3

8 pokud není Doplněk nainstalovaný, zobrazí se dialogové okno MS Office Excel s dotazem, zda chceme funkci instalovat (obr. 4, 5) obr. 4 obr. 5

9 kontrolou v okně Možnosti aplikace Excel – Doplňky, v části Aktivní doplňky najdeme nově nainstalované doplňky (obr. 6) obr. 6

10 Na které kartě aktivované Doplňky najdeš? aktivované doplňky můžeme najít na kartě VZORCE, DATA nebo DOPLŇKY umístění závisí na typu Doplňku náš příklad najdeme na kartě Vzorce – Řešení, kde máme umístěný nový Doplněk Vyhledávání (obr. 7) obr. 7

11 Kde je umístěna Správa sady doplňků? tlačítko Office – Možnosti aplikace Excel – Doplňky vybereme typ Doplňku, v okénku Spravovat, klikneme na tlačítko Přejít (obr. 8) v dialogovém okně zvolíme zaškrtnutím nebo nezaškrtnutím Doplněk, který chceme povolit nebo zakázat (obr. 9)

12 obr. 8

13 obr. 9

14 Jakým způsobem se můžeme chránit před škodlivými Doplňky? klikneme na tlačítko Office – Možnosti aplikace Excel – Centrum zabezpečení zvolíme Nastavení centra zabezpečení – Doplňky vybereme položky, kterými chceme zabezpečit data před škodlivými doplňky (obr. 10)

15 obr. 10

16 Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.


Stáhnout ppt "Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN 1802-4785."

Podobné prezentace


Reklamy Google