Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu."— Transkript prezentace:

1 Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚOV).

2 Porovnáváme válec a kužel

3 r r v

4 s r v Výpočty, porovnávání:

5 s r r r = v = 7 cm

6 Vztahy mezi jednotlivými díly, a = 7 cm a b a a

7 Objem cm 3 Povrch cm 2 Otevřený válec1078462 Kužel359372

8 Objem cm 3 Povrch cm 2 Otevřený válec1078462 Kužel359372 Je mezi těmito čísly nějaký vztah, který by se mohl odrazit ve formulacích vzorců pro objem a povrch těchto těles?


Stáhnout ppt "Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu."

Podobné prezentace


Reklamy Google