Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno."— Transkript prezentace:

1 Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotacePřednastavení úprav v Adobe Lightroom Klíčová slovaPřednastavení úprav PředmětTechnika a technologie fotografie, praktická výuka AutorLukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůckyInteraktivní tabule, PC Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeAutorská práce

3 Při úpravě většího počtu fotografií s použitím totožných hodnot jednotlivých úprav je výhodné vytvořit si přednastavení těchto hodnot pro zrychlení jejich aplikace na následující fotografie.

4 Tvorba je velmi jednoduchá, upravíme první fotografii jako vzor. Poté klikneme na tlačítko plus v záložce Presets. Vyplníme název předvolby a v dialogovém okně vybereme zaškrtnutím, které úpravy chceme v předvolbě užít. Pak již potvrdíme tlačítkem Create (vytvořit). Další fotografie už upravujeme pouhým kliknutím na předvolbu.

5 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Lightroom 3.3 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno."

Podobné prezentace


Reklamy Google