Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotaceHablar de futuro próximo Klíčová slovaVoy a trabajar, vamos a hablar, … PředmětŠpanělský jazyk AutorMgr. Eva Šimonková JazykŠpanělský jazyk Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, pracovní list Potřebné pomůckyPC, interaktivní tabule Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeSeznam viz poslední strana

3  Po vysvětlení problematiky a uvedení příkladů následuje procvičení.  Po kliknutí se objeví správné řešení.

4  Přítomný čas slovesa IR + A + Infinitiv VOYVAMOS VASVAIS+ A + INFINITIV VAVAN

5  Vyjadřuje plány a záměry v blízké budoucnosti.  Estoy cansado, voy a acostarme.  Esta noche no voy a salir.  Pokud hovoříme o něčem, co se určitě odehraje (soudě podle současných okolností).  Escucha. Voy a decir algo importante.  Está nublado. Va a llover.

6  Yo no _____________ hacer la tarea.  María _____________ leer el libro.  Yo _____________ cocinar.  Jaime y Alberto _____________ estudiar hoy.  Vosotros _____________ hacer un café.  Juan y yo _____________ ir a casa.  Nosotros _____________ jugar a las cartas.  Ustedes _____________ regresar a Espaňa.  El profesor _____________ dar una clase.  Mis amigos _____________ visitarme. VOY A VA A VOY A VAN A VAIS A VAMOS A VAN A VA A VAN A

7  Me levanto pronto.  Juan habla con sus amigos.  Esta noche me llama Felipe.  Viajamos mucho este verano. Voy a levantarme pronto. Juan va a hablar con sus amigos. Esta noche va a llamarme Felipe. Vamos a viajar mucho este verano.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google