Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš."— Transkript prezentace:

1 Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotaceOtevření fotografie v Adobe Photoshop Klíčová slovaOtevření fotografie, spuštění fotografie, PředmětTechnika a technologie fotografie, praktická výuka AutorLukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůckyInteraktivní tabule, PC Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeAutorská práce

3 Otevření fotografie v Adobe Photoshopu je jednoduchá a snadná záležitost. Kromě otevření fotografií přímo přes Photoshop lze v tomto programu otevřít fotografie i z jiných programů. Například můžeme fotografie Adobe Lightroom otevřít ve Photoshopu pomocí klávesové zkratky Ctrl + E.

4 Otevření přímo přes vybranou fotografii: Na fotografii, kterou chceme otevřít v Adobe Photoshopu, klikneme pravým tlačítkem myši. Vybereme nabídku otevřít v programu a zde vybereme Adobe Photoshop. Fotografie se nám otevře, a to i když nebyl předtím Photoshop zapnut.

5 Otevření přes Adobe Photoshop: V horním menu otevřeme File (soubor) > Open (otevřít). Nebo můžeme použít klávesovou zkratku Ctrl + O.

6 Poté se nám zobrazí dialogové okno, ve kterém vybereme složku a následně samotnou fotografii. Pak už jen stačí potvrdit enterem či myší příkaz Otevřít.

7 Zdroje Autorem textů, obrázků a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš."

Podobné prezentace


Reklamy Google