Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického."— Transkript prezentace:

1 Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 PROJEKT MŠMT Název projektu školyVybavení odborných učeben moderními technologiemi Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0432 AnotaceOřez fotografie v Adobe Photoshop Klíčová slovaOřez fotografie, poměr ořezu PředmětTechnika a technologie fotografie, praktická výuka AutorLukáš Veverka, MgA. Eliška Jílková Druh učebního materiáluPrezentace, výklad, fotografická praxe Potřebné pomůckyInteraktivní tabule, PC Cílová skupinaŽáci střední školy Druh interaktivityVýklad pomocí prezentace, procvičení ZdrojeAutorská práce

3 Ořez (Crop Tool) (C) – Tento nástroj nám umožňuje oříznout fotografii nebo jakýkoliv otevřený soubor oříznout na požadovaný výřez. Při použití více vrstev však ořízne i je. Při ořezu se oříznutá část ztmaví. Při ořezu si můžeme také zvolit pomocné mřížky, nebo spirálu.

4 Při ořezu fotografie si můžeme nastavit buď volný poměr velikosti, nebo připravené poměry stran ořezu. Popřípadě vytvořit a uložit si vlastní.

5 Zdroje Autorem textů, obrázků, videí a grafického uspořádání je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková, kteří souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Všechny použité ilustrativní obrázky jsou vlastní tvorbou autorů. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu Adobe Photoshop Cs6 a je zpracován autory.


Stáhnout ppt "Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického."

Podobné prezentace


Reklamy Google