Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Finální úpravy fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/60 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Finální úpravy fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/60 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Finální úpravy fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/60 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Počítačová fotografie Autor: Radek Mareška Anotace: Žák pracuje s grafickým editorem Klíčová slova: Grafický editor, fotografie, portrét Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM: 14.4.2013

2 Snahou úprav fotografie je její vylepšení. Pomocí bitmapového editoru jsme si vyzkoušeli úpravy fotografií. Od úpravy velikostí, výřezů, barevných úprav a jiných vylepšení. Úprava portrétu Na snímku 1 jsou použité grafické úpravy z minulých kapitol. - Ořez snímku -Barevné korekce -Fotografické retuše -Doostření -Rámeček fotografie Snahou úprav fotografie je její vylepšení. Pomocí bitmapového editoru jsme si vyzkoušeli úpravy fotografií. Od úpravy velikostí, výřezů, barevných úprav a jiných vylepšení. Úprava portrétu Na snímku 1 jsou použité grafické úpravy z minulých kapitol. - Ořez snímku -Barevné korekce -Fotografické retuše -Doostření -Rámeček fotografie 1 Fotografii, od snímku až do finální podoby zhotovila Lucie, bývalá žákyně naší školy. Na fotografii je její spolužákyně Valerie. 1

3 1. Vyber portrét spolužáka z fotogalerie školního serveru. 2. Použij grafický editor a uprav portrét do finální podoby. 3. Do fotografie vlož text se jménem a příjmením. 4. Výslednou fotografii ulož na Plochu svého počítače. 1. Vyber portrét spolužáka z fotogalerie školního serveru. 2. Použij grafický editor a uprav portrét do finální podoby. 3. Do fotografie vlož text se jménem a příjmením. 4. Výslednou fotografii ulož na Plochu svého počítače. Závěrečný úkol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Finální úpravy fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/60 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google