Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Počítačová fotografie Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí se způsoby přenosů snímku do počítače. Klíčová slova: Fotoaprát, paměťová karta, wifi Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM: 14.4.2013

2 Pokud chceme upravit uložené snímky, musíme je přenést do počítače. Fotoaparát > Karta > Čtečka > PC Nejjednodušším způsobem přenosu je vytažení paměťové karty z fotoaparátu a následné vložení do čtečky paměťových karet v počítači. Fotoaparát > PC Pokud nemáme k dispozici čtečku, musíme propojit fotoaparát kabelem (USB) s počítačem. Fotoaparát > Datové úložiště Nejnovější způsob, bezdrátový přenos snímků, mají k dispozici nové typy fotoaparátů. U nich je možné přesouvat snímky do datových úložišť na internetu. Pokud chceme upravit uložené snímky, musíme je přenést do počítače. Fotoaparát > Karta > Čtečka > PC Nejjednodušším způsobem přenosu je vytažení paměťové karty z fotoaparátu a následné vložení do čtečky paměťových karet v počítači. Fotoaparát > PC Pokud nemáme k dispozici čtečku, musíme propojit fotoaparát kabelem (USB) s počítačem. Fotoaparát > Datové úložiště Nejnovější způsob, bezdrátový přenos snímků, mají k dispozici nové typy fotoaparátů. U nich je možné přesouvat snímky do datových úložišť na internetu. 1 Bezdrátový přenos na vzdálená úložiště je časově náročnější. Na těchto úložištích jsou ale k dispozici jednoduché grafické (online) editory, kterými můžeme naše snímky upravovat. 3 2 1 2 3 USB kabel )))))))) (((((((( Internet síť

3 1. Jaké jsou možnosti přenosu snímků do počítače? 2. Jakým typem kabelu se přenáší snímky z fotoaparátu do počítače? 3. Jaké jsou nevýhody použití bezdrátového přenosu fotografií? 4. Jaký způsobem přenášíš doma snímky z fotoaparátu do počítače? 1. Jaké jsou možnosti přenosu snímků do počítače? 2. Jakým typem kabelu se přenáší snímky z fotoaparátu do počítače? 3. Jaké jsou nevýhody použití bezdrátového přenosu fotografií? 4. Jaký způsobem přenášíš doma snímky z fotoaparátu do počítače? Závěrečný test Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV). http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Canon_EOS_500.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/Multiple_memory_card_reader_writer.jpg By Xles (Own work) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons Licence: CC0 Public Domain (Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj)


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google