Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 10.6.2012 ICT2/1/3/7.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 10.6.2012 ICT2/1/3/7."— Transkript prezentace:

1 Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 10.6.2012 ICT2/1/3/7

2 Obsah: Pozvánka na rozloučení se školním rokem a s páťáky. 1. Vložení vlastní fotografie 2. Vložení textového pole

3 Vložení vlastní fotografie  Vkládání obrázku: 1) Obrázek máme uložený v počítači. 2) Neměl by být příliš velký (rozumí se svou velikostí na disku), aby nezabíral velké množství. 3) Obrázek musí být ve formátu, který Word umí načíst.

4 Vložení vlastní fotografie 1.Otevřeme – Start – Programy – v nabídce vybereme - Microsoft Office Word a otevře se nám dokument, který si uložíme do složky žáci, pod názvem „Pozvánka“. 2.Nastavíme kurzor na místo, kam chceme fotografii vložit. 3.V hlavní nabídce Wordu klikneme na Vložit. 4.V otevřené nabídce vybereme položku Obrázek.

5 Vložení vlastní fotografie 5.Otevře se další nabídka,v ní klikneme na položku – Ze souboru. 6.Word zobrazí okno Vložit obrázek. 7. Je nutné najít soubor s fotografií. 8. Vybereme kliknutím levým tlačítkem myši na vlastní foto. 9. Klikneme na tlačítko Vložit a fotografie bude vložena do dokumentu.

6 Vložení textového pole  Do naší pozvánky na rozloučení se školním rokem a s páťáky je nutné vložit text. Jak na to? Pro vložení textového pole: Word – příkaz – Vložit - Textové pole.  označením se změní kurzor na křížek a tahem nakreslíme pole požadovaných rozměrů. Do pole můžeme psát náš text.

7 ÚKOLY  Naším úkolem je vytvořit pozvánku na rozloučení se školním rokem 2011/2012. 1. Do programu Word vložte vlastní fotografii vaší třídy. 2.Uprav ji, aby byla ve formátu celého papíru. 3. Do fotografie vložte – text.

8 TEXT:  Pozvánka - rozloučení se školním rokem.  Kdy a kde se akce uskuteční.  V kolik hodin.  Kdo pozvané zve.  A pokud si mají něco přinést, tak napiš co.


Stáhnout ppt "Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 10.6.2012 ICT2/1/3/7."

Podobné prezentace


Reklamy Google