Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16"— Transkript prezentace:

1 Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 20.10.2012 ICT2/1/3/16
POPIS OBRÁZKU

2 POPIS OBRÁZKU Úkolem dnešní hodiny je popis zvířátka.
(vkládání obrázku z klipartu, úprava obrázku, vložit a upravit automatické tvary, vložit a upravit textové pole, přizpůsobit velikost, typ a barvu písma) Do školních dokumentů vkládáme logo, grafy, schémata a obrázky. Tyto grafické prvky můžeme vytvořit přímo v programu Word.

3 Vkládání obrázku Z Klipartu
Po instalaci balíku MS Office se současně nainstaluje i sada obrázků. Každý obrázek se nazývá klipart a můžeme ho kdykoliv vkládat do dokumentu.

4 Postup při vkládání z klipartu
Otevřeme si dokument – Word -pojmenujeme, uložíme. Nastavíme kurzor na místo, kam bude klipart vložen. V hlavní nabídce Wordu klikneme na Vložit - Obrázek - Klipart. Po otevření Klipart – okno - Hledat - napíšeme hledaný obrázek např. liška a označíme hledat a otevře se nám nabídka obrázků.

5 Vložení klipartu Můžeme zvolit 2 postupy:
1. Vložení klipartu kopírováním do schránky a vložením ze schránky. 2. Uchopením klipartu levého tlačítka myši a přetáhneme na dokument Wordu. Levé tlačítko myši je při této operaci stále stisknuté. Klipart bude vložen do dokumentu.

6 Velikost a umístění klipartu
Velikost a umístění klipartu nám určitě nebude vyhovovat. Můžeme obrázek zvětšovat, zmenšovat, přesunout na požadované místo. S obrázky Klipart po vložení do dokumentu můžeme pracovat. Z nabídky - Formát obrázku - můžeme přebarvit, měnit jednotlivé barvy vybraného klipartu.

7 Automatické tvary Automatické tvary
Word umožňuje vložit do dokumentu tvary, čáry, křivky, bubliny, obdélníky atd. automatické tvary a jsou z panelu nástrojů Kreslení. Panely – nástrojů - Kreslení.

8 Přenášení automatického tvaru do dokumentu
1. Klikneme na tlačítko - Automatické tvary panel nástrojů - Kreslení. 2. V seznamu vybereme - Základní tvary. 3. Otevře se nabídka - v prvním sloupci uprostřed, - malý symbol obličeje. 4. Klikneme na obličej a nabídka zmizí a kurzor myši se změní na kříž. 5. Nastavíme se myší na levý horní roh tvaru, a stiskneme a držíme levé tlačítko myši.

9 Přenášení automatického tvaru do dokumentu
6. Stále táhneme myší směrem k pravému spodnímu rohu vybraného tvaru. 7. Pokud budeme s velikostí stran spokojeni, pustíme levé tlačítko myši. Automatický tvar bude vytvořen a umístěn na plochu dokumentu.

10 Textová pole Pro vložení textového pole:
Word – příkaz – Vložit - Textové pole. Kurzor se změní na křížek a tahem nakreslíme pole požadovaných rozměrů. Do pole můžeme psát, vkládat libovolné objekty, například další textové pole.

11 úprava textového pole Kliknutím do pole dojde ke zvýraznění – to znamená, že pole je aktivní a my můžeme upravovat. Myší pole přesouváme po stránce, upravujeme velikost. Kliknutím pravým tlačítkem myši na hranici pole a vybereme - Formát - textového pole.

12 úprava textového pole Barvy a čáry nastavíme ohraničení pole - styl a tloušťku čáry a barvy. Velikost, slouží k přesnému určení rozměrů pole

13 Úkoly: V programu Word otevři dokument.
Dokument pojmenuj – „Popis lišky“ (zvířátko, které si vybereš) a ulož do svojí složky. Do dokumentu vlož vybraný obrázek z Klipartu a uprav. Ke klipartu vlož – automatické tvary šipky a textová pole. Do textových polí – popiš části těla zvířete.

14 Ocas


Stáhnout ppt "Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16"

Podobné prezentace


Reklamy Google