Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 30.3.2012 ICT2/1/3/4.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 30.3.2012 ICT2/1/3/4."— Transkript prezentace:

1 Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 30.3.2012 ICT2/1/3/4

2 Tvorba prezentace  Microsoft Office PowerPoint- je nástroj na tvorbu prezentací.  Prezentace mohou sloužit pro ukázku různých produktů, služeb, či jiných aktivit.  Výběr grafické šablony z nabídky programu PowerPoint.

3 Tvorba prezentace  Vhodné jsou modré a zelené odstíny.  Na monitoru spíše tmavé pozadí a světlé písmo.  Pro zaujetí použijeme žlutou nebo červenou barvu.  Pokud budeme tisknout snímky, vkládáme světlé pozadí a tmavé písmo.

4 Tvorba prezentace  Vhodná velikost písma pro nadpisy velikost např. 40  Pro základní text kolem 30  Volíme stejný formát pro všechny snímky v prezentaci.

5 Tvorba prezentace  Do jednotlivých snímků můžeme vkládat:  texty  grafy  audio nahrávky  obrázky  diagramy  video

6 Tvorba prezentace  Po výběru šablony zvolíme některou z připravených barevných variant.  Určuje barvy pozadí, nadpisů, textů a grafických prvků – grafů, schémat, odrážek.

7 Tvorba prezentace pomocí šablony  V ROZLOŽENÍ je základní rozložení např.:  Úvodní snímek prezentace ( nadpis a podnadpis )  Seznam s odrážkami ( nadpis a text - bodový seznam)  Obsah s titulkem ( nadpis a tabulka )  Porovnání  Obrázek s titulkem( nadpis, text a klipart )  Prázdný snímek ( prvky vkládáme manuálně přes hlavní menu VLOŽIT)

8 PRÁCE S TEXTEM A OBRÁZKEM  PRÁCE S TEXTEM  Po kliknutí do rámečku „Nadpis“ nebo „Text“ se objeví kurzor a můžeme psát.  PRÁCE S OBRÁZKEM  Po kliknutí „VLOŽENÍ“ se objeví nabídka – Obrázek, Klipart – při označení okénka se otevře např. Klipart – vložením slova se zobrazí obrázky. Označením se vloží do snímku.

9 ÚKOL. 1)Vytvoř si svoji prezentaci, dle vlastního výběru. 2)Vkládej text – neopisuj všechno z internetu. 3)Vkládej obrázek z Klipartu a Wikipedie.


Stáhnout ppt "Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 30.3.2012 ICT2/1/3/4."

Podobné prezentace


Reklamy Google