Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky Anotace: Žák se seznámí s prací se snímky v programu MS PowerPoint Pracuje na svém žákovském počítači dle pokynů v prezentaci. Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český Očekávaný výstup: Ovládá práci s textovými i grafickými editory a využívá vhodných aplikací, uplatňuje základní estetická a typografická pravidla pro práci s textem. Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Sedmý ročník základní školy

2 Po spuštění se nám objeví okno:
PowerPoint – úvod Po spuštění se nám objeví okno:

3 PowerPoint – snímek Na levé straně se nám objeví snímky. Snímky mají podobný význam jako listy nebo stránky.

4 PowerPoint – snímek Všimneme si, že můžeme přidat další snímky. Snímek, který je aktivní je označen žlutě.

5 PowerPoint – snímek Snímek můžeme vložit např. na kartě Domů kliknutím na Nový snímek nebo klávesovou zkratkou Ctrl+M.

6 Cvičení Vytvoř 8 snímků oběma způsoby.
PowerPoint – snímek Cvičení Vytvoř 8 snímků oběma způsoby.

7 Z nabídky Návrh si vybereme motiv Cesta.
PowerPoint – motivy Z nabídky Návrh si vybereme motiv Cesta.

8 PowerPoint – text Textová pole (rámečky přerušovanou čarou) jsou místa, kde píšeme text. Můžeme je i přesunovat. Podíváme se, že u 1. snímku je různé rozložení textových polí než u zbývajících.

9 PowerPoint – text Napíšeme v 1. snímku do pole pro nadpis slovo Vánoce a do pole pro podnadpis napíšeme Štědrý den.

10 PowerPoint – text Nadpis máme níže než podnadpis a písmo má daný formát. Za to může 1. snímek a motiv, který jsme si vybrali.

11 PowerPoint – text Cvičení
Vyberte si pro 2. snímek jakýkoliv jiný motiv a napište stejný nadpis a podnadpis. Abychom 2. snímek měli s jiným motivem a všechny ostatní zůstaly s motivem původním, musíme zadat, aby byl daný motiv přiřazen pouze aktuálnímu snímku.

12 PowerPoint – motiv Než potvrdíme námi vybraný motiv, klikneme pravým tlačítek na zvolený motiv a vybereme možnost Použít u vybraných snímků.

13 PowerPoint – rozložení snímku
V nabídce Domů vybereme možnost Rozložení. Porovnejte různá rozložení snímku.

14 PowerPoint Cvičení Vytvoř nový soubor. Pojmenuj ho dnešním datem.
Vytvoř pouze 4 snímky. Každý snímek bude mít jiný text a motiv.

15 PowerPoint – úvod Z menu vybereme Soubor - Nový. Vybereme Prázdná prezentace. Na pravém okraji klikneme Vytvořit.

16 PowerPoint – animace Aby prezentace živější a upoutala uživatele, ukážeme si vkládání animací. Animaci vkládáme danému textovému poli. Označíme dané textové pole a vybereme si animaci. Abychom měli přehled, kde a jaké animace jsme vložili, otevřeme si Podokno animací. Toto okno se nám otevře vpravo. Vidíme v něm přiřazená čísla animací. Tato čísla jsou uvedena i ve snímku u daných textových polí.

17 PowerPoint – přechody Aby prezentace byla zajímavější, ukážeme si, jak vložíme přechody mezi snímky. V nabídce Přechody si zvolíme, který chceme. Přechod zvolíme těm snímkům, které máme označeny. Prezentaci můžeme spustit od začátku funkční klávesou F5 nebo klikneme zde na tlačítko Prezentace.

18 PowerPoint Cvičení Vytvoř prezentaci na téma: Můj oblíbený zpěvák/zpěvačka. Prezentace bude mít celkem 5 snímků. Každý snímek bude mít jiný přechod a animaci. Můžeš vložit i obrázky. K dispozici máš internet. Pátý snímek bude mít nadpis Použité prameny a literatura internetový odkaz adresa obrázku použitá literatura

19 Použité prameny a literatura
Dostupné z www:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky"

Podobné prezentace


Reklamy Google