Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku."— Transkript prezentace:

1

2 PowerPoint

3 Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku a je graficky jiný než ostatní. Prezentace umožňuje jednotlivé objekty animovat, je možné podbarvit celou prezentaci audionahrávkou.

4 Cesta k PowerPointu Víš jak otevřeš PowerPoint?
Start Programy Microsoft Office PowerPoint Nebo: zástupce na ploše

5 Úvodní snímek Nadpis Jméno, rok zpracování
Úvodní snímek obsahuje: Nadpis Jméno autora, rok zpracování Nadpis Jméno, rok zpracování

6 Další snímky Pro další snímek klikneme na nabídku Nový snímek. Postupujeme tak i pro přidání dalších a snímků.

7 Pozadí Pro nastavení pozadí klikneme na „návrh snímků“ a vybereme z nabídky vhodné pozadí. Nebo: Klikneme pravým tlačítkem myši na bílou část snímku, klikneme na nabídku „formát pozadí“ a zvolíme libovolnou barvu, texturu nebo vzorek.

8 Přechody Pro vytvoření přechodu mezi snímky klikneme na nabídku„Přechody“ a po zobrazení návrhů si vybereme. Zvolíme kliknutím na vybraný přechod.

9 Vkládání Do prezentace můžeme vkládat obrázky, hudbu, kliparty, grafy, WordArty, … Klikneme na záložku „Vložení“: Obrázek: Klikneme na „obrázek“ a vybereme obrázek, který jsme si předtím uložili do PC. Klipart: Klikneme na „Klipart“ a do políčka Hledat napíšeme , co chceme najít. Zvolený klipart potvrdíme Enterem. Hudbu: Klikneme na Zvuk a vybereme z nabídky hudbu, kterou jsme si před tím uložili do PC.

10 Animace Pro postupné zobrazování objektů v jednom snímku nám slouží Animace. Pro vytvoření animace do prezentace označíme text nebo obrázek, kterému chceme přidat animaci. Poté klikneme na Animace a zvolíme libovolnou možnost.

11 Spuštění Prezentaci spustíme: 1. Tlačítkem F5 na klávesnici
2. Klikneme na záložku „Prezentace“ a zvolíme možnost Od začátku.

12 Řekni k čemu slouží

13 Odpověz 1. Čím je prezentace tvořena? 2. Co obsahuje 1.snímek?
3. Jakým tlačítkem na klávesnici se může spustit prezentace? 4. Co můžeme vkládat do prezentace? 5. Jak můžeš spustit PowerPoint?

14 Oprav v textu chyby PowerPoint neslouží k tvoření prezentací. V 1. snímku musí být místo bydliště. Pro další snímek stiskneme Formát. V prezentaci musí být bílé pozadí a nesmí se měnit. Do PowerPointu se nesmí nic vkládat. Animace slouží ke spuštění prezentace. Přechody slouží k vložení hudby.

15 Úkol Pokus se vytvořit prezentaci na libovolné téma.
V prezentaci nezapomeň na vkládání obrázků. Pokus se některé objekty animovat. Za pomoci učitele zkus do prezentace vložit hudbu.

16 Odkazy http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_keyboard Klipart:
Dostupné z: wmf

17 Šablona č.: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Vzdělávací oblast dle RVP: Informační a komunikační technologie Předmět: Informatika Ročník: 9. ZŠ praktické Autor: Mgr.Monika Nováková Škola: Základní škola, Městec Králové, Náměstí Republiky 303 Datum: květen 2012


Stáhnout ppt "PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku."

Podobné prezentace


Reklamy Google