Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 04 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-04 Téma vzdělávacího materiálu:Vkládání tabulky, obrazce a rovnice Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vkládat tabulky, obrazce a rovnice. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:2. 2. 2013 Ověření ve výuce:5. 2. 2013

2 Vkládání tabulky, obrazce a rovnice Jak jsme si již minule ukázali, do prezentací se dá vkládat libovolné množství jakýchkoliv grafických objektů. Jedná se o kliparty, externí obrázky a WordArty. Toto ale nejsou všechny objekty, které se do prezentace dají vložit. Dnes si ukážeme, jak do prezentace vložit tabulku, obrazce a rovnici.

3 Vložení tabulky Při vkládání tabulky do PowerPointu máme na výběr hned ze čtyř možností podobně jako např. ve Wordu. Pro vložení tabulky klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme „Tabulka“. Zde máme na výběr ze čtyř možností vložení tabulky: První možnost: je vytvoření tabulky pomocí čtvercové sítě, stačí pouze zvolit počet řádků a sloupců.

4 Druhá možnost: „Vložit tabulku“ je úplně stejná jako první možnost, s tím rozdílem, že zde napíšeme počet řádků a sloupců číslem. Třetí možnost: „Navrhnout tabulku“ umožňuje nakreslit tabulku. Čtvrtá možnost: „Tabulka Excel“ otevře v malém okně Excel, kde můžeme klasickým způsobem vytvořit tabulku.

5 První možnost : „Vytvoření tabulky pomocí čtvercové sítě“ Druhá možnost: „Vložit tabulku“ Třetí možnost: „Navrhnout tabulku“ Čtvrtá možnost: „Tabulka Excel“

6 Vložení obrazce Obrazce se v PowerPointu používají např. k vytvoření jednoduché kresby či jako popisek obrázku. Obrazce se dělí na 9 kategorií: Čáry, Obdélníky, Základní obrazce, Plné šipky, Obrazce rovnic, Vývojové diagramy, Hvězdy a nápisy, Popisy a Tlačítka akcí Pro vložení obrazce klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme „Obrazce“. Zde si zvolíme podle náhledu, který obrazec se nám hodí. Obrazec: Magnetický disk Obrazec: Měsíc

7 typy obrazců

8 Vložení rovnice Někdy se může stát, že budeme chtít do prezentace vložit rovnici. Pro vložení rovnice klikneme do Pásu karet na kartu „Vložení“ a zvolíme „Rovnice“. Zde si zvolíme podle náhledu požadovanou rovnici, kterou můžeme samozřejmě libovolně upravovat a formátovat. Pokud by nám ale přece jenom žádná z navrhovaných rovnic nevyhovovala, můžeme si vytvořit vlastní, kliknutím na poslední položku „Vložit novou rovnici “.

9 typy rovnic možnost „Vložit novou rovnici“

10 Úkol Vytvořte prezentaci podle následující předlohy, předloha bude mít tyto tři snímky:

11

12 Použité zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Radka Pindurová.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google