Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 14 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-14 Téma vzdělávacího materiálu: Osnova a její tisk, pojem „předváděcí prezentace“, zašifrování prezentace pomocí hesla Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vytisknout osnovu prezentace, uložit prezentaci jako předváděcí a nakonec ji zašifrovat pomocí hesla. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:20. 4. 2013 Ověření ve výuce:29. 4. 2013

2 Osnova Osnova ukazuje přehledně a stručně text všech snímků prezentace včetně nadpisů. Osnova je velmi užitečná pro práci na textové části prezentace, zvláště jde-li o obsahově rozsáhlejší prezentaci. Osnovu lze také samostatně vytisknout, chceme-li se například naučit text z prezentace, ale nechceme tisknout celou prezentaci.

3 Tisk osnovy Osnovu prezentace vytiskneme úplně stejným způsobem, jako bychom chtěli tisknout poznámky (viz minulá prezentace). Pro tisk osnovy klikneme na „Pásu karet“ na kartu „Soubor“, zvolíme „Tisk“ a v nastavení vybereme tisk „Osnova“.

4 Ukázka tisku osnovy Zde vybereme režim tisku „Osnova“ Zde vidíme náhled tisku

5 Ukládání prezentace jako „Předváděcí“ Máme-li prezentaci hotovou a uloženou a nechceme ji už v budoucnu upravovat, můžeme jí uložit jako tzv. „Předváděcí prezentaci“. Když prezentaci uložíme jako „Předváděcí“, prezentace se automaticky spustí, bez režimu úprav. Příkladem „Předváděcích prezentací“ jsou např. různé prezentace, které chodí v e-mailech.

6 Pro uložení prezentace jako „Předváděcí“ klikneme na „Pásu karet“ na kartu „Soubor“, zvolíme „Uložit a odeslat“, vybereme položku „Změnit typ souboru“, a potom už jenom dvakrát klikneme na „Předvádění aplikace PowerPoint“ a prezentaci uložíme. Pozn.: Prezentace bude mít potom příponu buď pps nebo ppsx.

7 Ukázka uložení prezentace jako „Předváděcí“ Zde vybereme typ souboru prezentací „Předvádění aplikace PowerPoint“.

8 Zašifrování prezentace pomocí hesla Chceme-li, abychom naší prezentaci mohli otevírat pouze sami nebo lidé, kteří budou znát heslo, použijeme funkci „Zašifrování prezentace“. Zašifrování prezentace provedeme následovně: klikneme na „Pásu karet“ na kartu „Soubor“, zvolíme „Informace“ a v oprávnění vybereme položku „Zašifrovat pomocí hesla“. Poté už jenom zadáme dvakrát naše vybrané heslo a prezentaci uložíme.

9 Ukázka zašifrování prezentace Zde vybereme volbu „Zašifrovat pomocí hesla“.

10 Úkol Vytvořte krátkou prezentaci, nebo ji najděte na Internetu a pokuste se vyvolat tisk osnovy. Zašifrujte prezentaci pomocí hesla. Poté prezentaci uložte jako předváděcí.

11 Použité zdroje MAGERA, Ivo. Microsoft PowerPoint 2002: uživatelská příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2002, xiv, 363 s. ISBN 80-722-6660-8.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google