Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0713 Název projektu:Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník:Informační a komunikační technologie, 1. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Prezentační program - PowerPoint Sada číslo: ICT-21C Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 10 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-21C-10 Téma vzdělávacího materiálu:Vkládání a propojování objektů Druh učebního materiálu:Prezentace Autor:Ing. Radka Pindurová Anotace: Prezentace žáky naučí vkládat a propojovat objekty z jiných aplikací do PowerPointu. Každý žák má k dispozici osobní počítač a uvedená prezentace se prezentuje pomocí projektoru. Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro žáky prvních ročníků veškerých učebních oborů Datum vytvoření:12. 3. 2013 Ověření ve výuce:19. 3. 2013

2 Vkládání a propojování objektů Abychom mohli do prezentace vložit dokumenty vytvořené jinými aplikacemi a nemuseli je zdlouhavě kopírovat a převádět, má PowerPoint pro vložení těchto objektů speciální funkci. Na výběr máme hned dvě možnosti vložení těchto objektů.

3 Možnost č. 1. Vložení hotového objektu Slouží pro vložení tabulek, obrázků, grafů a dalších vašich výtvorů. Objekty můžeme vkládat buď z pevného disku počítače, CD, DVD či flash disku. Pro vložení klikneme do Pásu karet na „Vložení“, zvolíme „Objekt“ a zvolíme druhou možnost z leva a to „Vytvořit ze souboru“.

4 Vybereme objekt, který chceme vložit do prezentace F:\test.docx Potvrdíme vložení tlačítkem OK.

5 Ukázka vložení objektu psaného ve Wordu

6 Když dvakrát klikneme na vložený text, otevře se nám v okně Microsoft Word a můžeme text klasicky editovat, jak jsme zvyklí z této aplikace.

7 Možnost č. 2. Vytvoření nového objektu Do prezentace můžeme vložit objekty, které ještě nemáme vytvořené. Pro vytvoření nového objektu se nám otevře konkrétní aplikace, kterou si dopředu vybereme ze seznamu. Pro vložení klikneme do Pásu karet na „Vložení“, zvolíme „Objekt“ a zvolíme první možnost zleva a to „Vytvořit nový“.

8 Vybereme typ nového objektu, který chceme vložit do prezentace. Např. tabulku z aplikace Excel Potvrdíme tlačítkem OK.

9 Ukázka vytvoření nového objektu v Excelu

10 Úkol Vytvořte přesně prezentaci podle následující předlohy s použitím vložení nového objektu aplikace Excel.

11

12 Použité zdroje MAGERA, Ivo. Microsoft PowerPoint 2002: uživatelská příručka. Vyd. 1. Praha: Computer Press, 2002, xiv, 363 s. ISBN 80-722-6660-8.


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google