Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015."— Transkript prezentace:

1 Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015

2 Jednání a zaslané podklady  29.1. sněm Rady VŠ a 19.2. P RVŠ a dále komise  4.2. jednání pracovní skupiny MŠMT  3.3. MŠMT zaslány úpravy dle legislativní rady vlády  5.3. jednání pracovní skupiny MŠMT  19.3. předsednictvo Rady VŠ a dále komise  30.3. rozeslána upravená verze „akreditační vyhlášky“  2.4. jednání pracovní skupiny MŠMT  6.4. jednání pracovní podskupiny MŠMT  7.4. rozeslána další verze „akred. vyhlášky“ s úpravami  9.4. jednání pracovní skupiny MŠMT  13.4. jednání pracovní podskupiny MŠMT  16.4. P RVŠ a 20.4. jednání členů komisí Rady VŠ  21.4. jednání pracovní skupiny MŠMT

3 Shrnutí stavu jednání  Viz informace z MŠMT.  K aktualizovaným podkladům bude dále jednat i RVŠ.  Budou pokračovat pracovní jednání k aktualizacím návrhu MŠMT – příprava nařízení vlády k akreditacím.  Idea důsledného uplatnění principu velké pravomoci AU a velké zodpovědnosti a kontroly AU dávající možnost stručného nařízení (vyhlášky) nevyužita.  Místo toho MŠMT navrženy velmi podrobné formulace.  Probíhají diskuse o jejich podrobnosti, jednoznačnosti a odborných a administrativních nárocích kladených na VŠ. Uplatňovány připomínky členů RVŠ.  Zásadní otázka – bude nabídka institucionální akreditace po vyhodnocení přínosu i rizika růstu administrativy ještě pro některé VŠ zajímavá?

4 Návrh usnesení Rada VŠ bere na vědomí informace členů pracovní skupiny MŠMT o jednáních k novele VŠ zákona a k souvisejícím vyhláškám. Rada VŠ ukládá členům pracovní skupiny informovat RVŠ o probíhajících jednáních a nadále klást důraz na uplatňování závěrů usnesení RVŠ a průběžných doporučení z jednání členů komisí a P RVŠ. Rada VŠ zejména doporučuje věnovat pozornost rizikům růstu administrativní zátěže VŠ.


Stáhnout ppt "Novela VŠ zákona - shrnutí Marek Hodulík, Jakub Fischer, Pavel Popela P RVŠ, 16. dubna 2015."

Podobné prezentace


Reklamy Google