Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012 Ročník (obor):KČ 3. 65-51-H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů z vepřového masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z vepřového masa Šablona číslo materiálu: III/2-22 -9

2 Minutkové pokrmy z vepřového masa www.commons wikipedia. org

3 Předběžná úprava maso předběžně upravíme: odblaňujeme, omyjeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, formujeme, nakládáme do oleje, solíme, kořeníme, obalujeme www.commons wikipedia. org

4 Tepelné úpravy tepelné úpravy: pečení(na pánvi, roštu, rožni) - konvektomat - smažení - dokončovací tepelné přípravě gratinování,papilota

5 Vhodná masa Používáme maso z těchto částí: vykostěná kýta: řízky, filé, steak, medailonky, ražniči, na nudličky částečně osekaná pečeně,(kotleta,karé): žebírka, tvarování, nasekávání okrajových blan vepřová panenská: medailonky, ražniči Krkovička: plátky (smažení) Pokrmy na jehle: nakrájené maso (kýta) na kostky, plátky, hranolky, kořeníme a střídavě napichujeme na kovové jehly:(anglickou slaninu, žampiony, šunku, játra, ledvinky apod.) tepelně upravujeme pečením na pánvi, roštu,pochoutková másla

6 Vepřová kýta Vepřová pečeně Panenská svíčková http://t2.gstatic.com/images? www.commons wikipedia. org

7 Vepřové vnitřnosti Játra: smažená, na roštu Mozeček: s vejcem Jazyk (vařený): smažený www.commons wikipedia. org

8 Použité zdroje: http://t2.gstatic.com/images www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN 80- 7032-302-7 Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN 978- 80-7168-952-2 Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN 80-7032- 588-7


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google