Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno: Ročník (obor):KČ H/01 Kuchař - číšník Tematická oblast:Příprava minutkových pokrmů z vepřového masa Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění učiva minutkových pokrmů z vepřového masa Šablona číslo materiálu: III/

2 Minutkové pokrmy z vepřového masa wikipedia. org

3 Předběžná úprava maso předběžně upravíme: odblaňujeme, omyjeme, krájíme na jednotlivé porce přes vlákna, naklepáváme, nasekáváme okrajové blány, formujeme, nakládáme do oleje, solíme, kořeníme, obalujeme wikipedia. org

4 Tepelné úpravy tepelné úpravy: pečení(na pánvi, roštu, rožni) - konvektomat - smažení - dokončovací tepelné přípravě gratinování,papilota

5 Vhodná masa Používáme maso z těchto částí: vykostěná kýta: řízky, filé, steak, medailonky, ražniči, na nudličky částečně osekaná pečeně,(kotleta,karé): žebírka, tvarování, nasekávání okrajových blan vepřová panenská: medailonky, ražniči Krkovička: plátky (smažení) Pokrmy na jehle: nakrájené maso (kýta) na kostky, plátky, hranolky, kořeníme a střídavě napichujeme na kovové jehly:(anglickou slaninu, žampiony, šunku, játra, ledvinky apod.) tepelně upravujeme pečením na pánvi, roštu,pochoutková másla

6 Vepřová kýta Vepřová pečeně Panenská svíčková wikipedia. org

7 Vepřové vnitřnosti Játra: smažená, na roštu Mozeček: s vejcem Jazyk (vařený): smažený wikipedia. org

8 Použité zdroje: www. commons wikimedia.org. Technologie příprava pokrmů II. Nakladatelství Merkur, 1984,1994 ISBN Technologie příprava pokrmů 2. Nakladatelství Fortuna, 1999,2006 ISBN Receptury teplých pokrmů Nakladatelství Merkur, 1991,1705 ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:13.10.2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google