Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Psovité šelmy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Psovité šelmy."— Transkript prezentace:

1 Psovité šelmy

2 Liška polární Je jediná z rodu Alopex
Liška polární Je jediná z rodu Alopex.Žije v severních částech Evropy,Asie,Ameriky,na další místa byla vysazovaná kvůli kožešinám.Její srst je v zimě hustá a dlouhá,nebo bílé nebo šedobílé barvy,zatímco letní srst je krátká a méně hustá,šedé či černé barvy.S létem lišky mění své životní území.Na Jaře a v Létě se rozmnožují.Samice je březí dní.Ve vrhu je kolem 3-12 mláďat,to je velmi vzácné.Polární lišky žijí v trvalých párech.

3 Vlk obecný: Už neexistuje druh Canis lupus familiaris
Vlk obecný: Už neexistuje druh Canis lupus familiaris.V Česku,se vyskytuje jen u hranic ze Slovenskem.Je největší psovitá šelma.Vlk se na první dojem podobá německému ovčáckému psovi. Vlci mají 42 zubů. Vlčí špičák může být dlouhý až 6,5 cm, silné trháky a mohutné žvýkací svaly umožňují vlkovi chytit a zabít kořist.

4 Šakal čabrakový Je nejrozšířenější šelma
Šakal čabrakový Je nejrozšířenější šelma.Patří k nejstarším druhům s čeledi psovitých.Šakal je malý.Má hnědou barvu,na hřbetě a ocasu černá.Na hřbetě kde má černou barvu má také bílé flíčky.Doba březosti:60 dní.Ve volné přírodě se dožije okolo sedmy let,v zajetí něco přes čtrnáct.Komunikace bývá velmi hlučná.

5 Vlk rudohnědý Někdy se mu říká i Vlk červený nebo Vlk červenohnědý
Vlk rudohnědý Někdy se mu říká i Vlk červený nebo Vlk červenohnědý.Je vzácná psovitá šelma.Ve volné přírodě vlk rudohnědý vymřel do konce sedmdesátých let 20.století.V roce 1988 započala jeho reintrodukce ze zvířat chovaných v ZOO ve státě Severní Karolína. Reintrodukce byla úspěšná a vznikla populace více než padesáti divoce žijících zvířat.Loví savce např.králíky,nutrie a mývaly.

6 Dhoul: Dhoul (Cuon alpinus) je psovitá šelma a vlastně jediný druh rodu Cuon. Je rozšířen v jižní, východní a jihovýchodní Asii. Živí se středně velkými kopytníky, menšími živočichy a ovocem. Žije ve skupinách.

7 Pes hyenovitý Pes hyenový má typicky tmavohnědou, černou nebo žlutavou srst se světlými skvrnami, dlouhé nohy a krátký a velice masivní čenich a tlamu. Jeho tělo je cm velké, a ocas je cm velký. Žije ve smečkách 6 až 30 i více jedinců, někdy je jich až 90. Panuje v nich vysoký stupeň společenské spolupráce a jednotliví členové smečky se dorozumívají postoji a hlasovými projevy. Psi hyenoví jsou toulaví a při hledání kořisti urazí značné vzdálenosti; pouze v době, kdy jsou mláďata na cestování moc malá, zůstávají delší dobu na jednom místě.

8 Psík mývalovitý: Psík mývalovitý (Nyctereutes procyonoides) je šelma z čeledi psovitých. Původním oblast rozšíření se nachází ve východní Asii, v současné době se ale druh nekontrolovaně šíří mimo tuto oblast a v řadě zemí (včetně České republiky) je veden jako invazní druh. Délka těla dospělých jedinců se pohybuje okolo 65 cm a hmotnost v rozmezí 4-10 kg. Jde o všežravce živícího se bobulemi, kořínky, drobnými živočichy a mláďaty ptáků. Neumí štěkat.

9 Liška obecná: Liška obecná (Vulpes vulpes) je nejrozšířenějším divoce žijícím zástupcem šelem. Oblast jejího přirozeného výskytu zahrnuje Euroasii, Severní Ameriku a severní Afriku. Maminka:,,Nemůžu nic říct.Tato prezentace se mi velice líbila a nestačí mi dech jak je úžasná.

10 Fenek: Fenek, též fenek berberský (Vulpes zerda) je nejmenší liška na světě, malá pouštní šelma, která má vzhledem k velikosti těla největší uši ze všech psovitých. Slovo fenek pochází z arabského fanak, což znamená liška.


Stáhnout ppt "Psovité šelmy."

Podobné prezentace


Reklamy Google