Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Demontáž.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Demontáž."— Transkript prezentace:

1 Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Demontáž kloubového hřídele Ročník:3. Datum vytvoření:říjen 2013 Název:VY_32_INOVACE_11.2.13.STR Anotace: Vozidlové kolo, kloubový hřídel, ochranná manžeta, středová matice, stahovák hřídele. Metodický pokyn: Materiál inovativním způsobem zužuje vztah mezi teoretickou a praktickou výukou. Fotografie pořízené v reálných podmínkách odborného výcviku dokumentují každý krok pracovního postupu při kontrole, údržbě a opravách částí silničních motorových vozidel. Multimediální výuka se stává názornější a podporuje tak zájem a aktivitu i u slabších žáků. Otázky na konci tématu ověřují, jak žáci danou problematiku zvládli, a po vytištění je lze použít i jako samostatný test. Prezentace je primárně určena pro výklad v hodině, v odborném výcviku tvoří vhodný doplněk při odborných instruktážích před zahájením cvičných prací, ale díky své názornosti může být využita i k samostudiu a pro distanční formu vzdělávání.

2

3 DEMONTÁŽ KLOUBOVÉHO HŘÍDELE PROVÁDÍME PŘI –DEFORMACI HŘÍDELE –VÝRAZNÉ KOROZI –POŠKOZENÍ NEBO ZATUHNUTÍ NĚKTERÉHO Z KLOUBŮ –POŠKOZENÍ (OTLAČENÍ) DRÁŽKOVÁNÍ ČEPŮ HŘÍDELE –POŠKOZENÍ OCHRANNÝCH MANŽET

4 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA DEMONTÁŽ VOZIDLOVÉHO KOLA

5 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA DEMONTÁŽ MATICE KLOUBOVÉHO HŘÍDELE

6 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA DEMONTÁŽ SVISLÉHO KLOUBU ZAVĚŠENÍ KOLA

7 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA DEMONTÁŽ SPOJE MEZI DRÁŽKOVÝM HŘÍDELEM A HLAVOU KOLA STAHOVÁK

8 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA VYSUNUTÍ KLOUBOVÉHO HŘÍDELE Z ROZVODOVKY

9 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA VYJMUTÍ KLOUBOVÉHO HŘÍDELE Z VOZIDLA

10 DEMONTÁŽ Z VOZIDLA HŘÍDEL OČISTIT A PROHLÉDNOUT HŘÍDEL ROZLOŽIT NA ČÁSTI PROHLÉDNOUT DEMONTOVANÉ ČÁSTI A STANOVIT ROZSAH JEJICH POŠKOZENÍ PO DEMONTÁŽI HŘÍDELE JE NUTNÉ:

11 KONTROLNÍ OTÁZKY 1.Kdy je nutné provést demontáž kloubového hřídele? při jeho deformaci při poškození nebo zatuhnutí některého z kloubů při poškození drážkování čepů hřídele a ochranných manžet 2.Před vyjmutím kloubového hřídele z vozidla je nutné: demontovat středovou matici kloubového hřídele uvolnit a demontovat svislý kloub zavěšení kola demontovat uchycení kloubového hřídele u rozvodovky 3. Jaké úkony následují po vyjmutí kloubového hřídele z vozidla? očistění a prohlídka rozložení na části s posouzením jejich opotřebení

12 Použité zdroje: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Koblížek.


Stáhnout ppt "Autor:Petr Koblížek Předmět/vzdělávací oblast: Provozuschopnost dopravních prostředků Tematická oblast:Konstrukční skupiny dopravních prostředků Téma:Demontáž."

Podobné prezentace


Reklamy Google