Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TESTÍK: VYJMENOVANÁ SLOVA A SHODA PODM Ě TU S P Ř ÍSUDKEM Kdo nasbírá nejvíce bodů?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TESTÍK: VYJMENOVANÁ SLOVA A SHODA PODM Ě TU S P Ř ÍSUDKEM Kdo nasbírá nejvíce bodů?"— Transkript prezentace:

1 TESTÍK: VYJMENOVANÁ SLOVA A SHODA PODM Ě TU S P Ř ÍSUDKEM Kdo nasbírá nejvíce bodů?

2 O TÁZKA Č. 1: DĚVČATA CHTĚL_ B_T DOMA. a) Děvčata chtěly být doma. b) Děvčata chtěla být doma. c) Děvčata chtěli bít doma.

3 O TÁZKA Č. 2: NA OBLOZE SE BL_SKAL_ HVĚZDY. a) Na obloze se blýskali hvězdy. b) Na obloze se blýskaly hvězdy. c) Na obloze se blískaly hvězdy.

4 O TÁZKA Č. 3 ML_NÁŘ MUSÍ SEML_T MOUKU. a) Mlynář musí semlýt mouku. b) Mlinář musí semlít mouku. c) Mlynář musí semlít mouku.

5 O TÁZKA Č. 4: NA STROMĚ BYL_ V_ŠNĚ. a) Na stromě byly višně. b) Na stromě byli vyšně. c) Na stromě byli višně.

6 O TÁZKA Č. 5: V_KLAL_ SE MU DVA ZUB _. a) Vyklaly se mu dva zuby. b) Viklaly se mu dva zuby. c) Viklaly se mu dva zubi.

7 O TÁZKA Č. 6: OBRÁZKY SE NÁM LÍB_L_. a) Obrázky se nám líbyly. b) Obrázky se nám líbyli. c) Obrázky se nám líbily.

8 O TÁZKA Č. 7: DĚTI B_L_ VE ŠKOLE BRZ_ČKO. a) Děti byly ve škole brzičko. b) Děti bily ve škole brzičko. c) Děti byly ve škole brzyčko.

9 O TÁZKA Č. 8: Z_VAL_ JSME ÚNAVOU. a) Zývali jsme únavou. b) Zívaly jsme únavou. c) Zívali jsme únavou.

10 O TÁZKA Č. 9: HOŠI V_ROVNAL_ KNIHY NA STŮL. a) Hoši virovnali knihy na stůl. b) Hoši vyrovnali knihy na stůl. c) Hoši vyrovnaly knihy na stůl.

11 O TÁZKA Č. 10: B_L TO VELIK_ OM_L. a) Byl to veliký omyl. b) Byl to veliký omil. c) Bil to veliký omyl.

12 KONEC ZA KAŽDOU SPRÁVNOU ODPOVĚĎ ZÍSKÁVÁŠ 1 BOD!

13 VYHODNOCENÍ TESTU: 1. B 2. B 3. C 4. A 5. B 6. C 7. A 8. C 9. B 10.A

14 Z DROJE : Microsoft Autor: Olga Josífková, listopad 2012, Český jazyk 5. ročník, Prezentace na procvičení shody podmětu s přísudkem. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "TESTÍK: VYJMENOVANÁ SLOVA A SHODA PODM Ě TU S P Ř ÍSUDKEM Kdo nasbírá nejvíce bodů?"

Podobné prezentace


Reklamy Google