Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Neohebné. Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Neohebné. Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na."— Transkript prezentace:

1 neohebné

2 Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na interaktivní tabuli očíslujte tato slova: SRNKA MŮJ PRVNÍ JEDEME TOTO RYCHLÝ ZIMA SLYŠELI DĚDEČKŮV SEDMNÁCT

3 Bližší okolnosti dějů. Odpovídají na otázky KDE? KAM? KDY? JAK? Doplňte tabulku: KDE?KAM?KDY?JAK? T S L M

4 Stojí před podstatnými jmény, zájmeny a číslovkami. Předložka se čte dohromady se slovem, které po předložce následuje. To vám dělalo v první třídě problémy. Vzpomínáte? Zkuste přečíst následující text jako prvňáček. POD STOLEM, NA ŽIDLI, VEDLE ROSTLINY, V KRABICI Zakroužkujte předložky. Napište každý do sešitu 10 předložek. Kolik předložek už umíme v angličtině? Uměli byste přeložit celý text do angličtiny?

5 Spojují věty nebo slova. Spojte následující věty v souvětí. Pokaždé použijte jinou spojku. Radek se radoval. Vyhrál závod. V pondělí bude pršet. Nebudeme spát venku pod stanem. Umí hezky zpívat. Neumí hrát na kytaru.

6 Často uvozují věty. V loňském roce jsme se jich učili jen několik. Vzpomenete si alespoň na některé? Ve skupině vymyslete 2 věty, které obsahují částici. Napište je do sešitu a částici barevně zakroužkujte. Určete druhy těchto vět.

7 Označují pocity, nálady, zvuky,… Jaké zvuky by vydaly tyto předměty (nebo zvířata)? Napiš citoslovce: HOLUB __________KLADIVO __________ BUDÍK __________VLAK __________ Teď naopak: CINK___________VRRR ___________ PRÁSK ___________BZZZ ___________

8 Autor: Olga Josífková, josifek@email.cz, září 2011, Český jazyk 4. ročník, Prezentace PowerPoint : SLOVNÍ DRUHY. Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Neohebné. Společně vyjmenujte, které to jsou. Každá skupina si vytáhne jedno číslo (1-5) a o tom slovním druhu toho ostatním řekne co nejvíc. Tužkou na."

Podobné prezentace


Reklamy Google