Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné."— Transkript prezentace:

1

2 Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné podobě byla naše škola zařazena do sítě škol rozhodnutím MŠMT dne 1.9.2003, č.j.23312/2003-21, IZO 650061284 a působí v pronajatých prostorách Dětského domova a školní jídelny Na Vizině. Od 1.9.2005 vznikla škola s názvem: Speciální školy, Ostrava- Slezská Ostrava, Na Vizině 28. Od 1.1.2006 se změnil název na Základní škola na základě usnesení Rady Moravskoslezského kraje č. 6/580/01 ze dne 29.9.2005.

3 Charakteristika školy V současné době poskytuje naše škola za pomoci speciálních výchovných a vyučovacích metod, prostředků a forem práce výchovu a vzdělání dětem se specifickými vzdělávacími potřebami následující typy vzdělání: absolvování základního vzdělání v rámci schváleného vzdělávacího programu podle Vzdělávacího programu Zvláštní školy a ŠVP ZV LMP, absolvování Základů vzdělání podle Vzdělávacího programu pomocné školy, absolvování diagnostického pobytu pro děti ze základních škol a následné posouzení vhodnosti jejich přeřazení do jiného typu vzdělávacího programu, přípravu dětí ze sociokulturně znevýhodněného prostředí v přípravném ročníku.

4 Školu navštěvují nejen děti z blízkého i vzdáleného okolí, ale také děti z nedalekých Dětských domovů. Součásti školy: základní škola (praktická), základní škola pomocná (speciální), přípravná třída, školní družina. Počet žáků ve škole se pohybuje kolem cca 115 žáků, kteří navštěvují 8 tříd základní školy, 1 třídu pomocné (speciální ) školy, 1 třídu přípravného ročníku. Počet pedagogických pracovníků činí 17, počet správních zaměstnanců 7. V průběhu školního roku se věnují naši pedagogové mimoškolním aktivitám s dětmi. Tyto aktivity jsou většinou organizovány formou kroužků (např.: čtenářský, keramický, počítačový a různé druhy sportovních kroužků).

5 Prostory školy Budova školy Na Vizině je umístěna mimo průmyslové a dopravní centrum města, je zasazena do pěkného přírodního prostředí. Dětem je k dispozici cvičný bazén, fotbalové a volejbalové hřiště, tenisový kurt, prolézačky a velký zatravněný areál sloužící nejen ke sportovním a relaxačním aktivitám v době vyučování, ale i k vyplnění volnočasových aktivit. Výchovně vzdělávací činnosti slouží cvičná kuchyň, kovodílna, dřevodílna, učebna šití a rukodělných prací, dvě počítačové učebny, dvě interaktivní učebny, interaktivní učebna cizích jazyků, učebna hudební výchovy, žákovská knihovna, keramická dílna, tělocvična, posilovna, herna stolního tenisu a relaxační místnost.

6


Stáhnout ppt "Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné."

Podobné prezentace


Reklamy Google