Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost."— Transkript prezentace:

1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost (dále jen OP VK) • Realizace projektu začala 1. 3. 2012

2 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost  Po realizaci projektu jsme vyhlásili výběrové řízení na Interaktivní tabule (dále jen IAT)  IAT jsou umístěny ve třídách na ubytovnách M, L, ZS

3 Šablony klíčových aktivit  Projekt je složen ze šablon klíčových aktivit  Šablony jsou vytvářeny dle ŠVP  Šablony jsou zaměřeny na žáky prvních až třetích ročníků všech oborů  Na šablonách pracuje pět pedagogických pracovníků

4 Šablona I/1 • Zaměření: Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje čtenářské a informační gramotnosti • cílem aktivity je vytvoření podmínek podporujících rozvoj individuálních schopností žáků, včetně žáků se speciálně vzdělávacími potřebami, v oblasti čtenářské gramotnosti a to zejména v následujících oblastech tzv. funkčního čtení: nalézání informací v textu, využití informací atd. • Výstupem pro tuto šablonu je 64 odučených hodin.

5 Šablona I/2 • Zaměření: Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti • Cílem je zvýšit kvalitu výuky zaměřenou na rozvoj čtenářské a informační gramotnosti a cílenou podporu ped. pracovníků při jejich přípravě na vyučovací hodinu. • Výstupem jsou dvě ucelené sady vzdělávacích materiálů pro dvě tématické oblasti. V každé sadě je 2 x 32 vzdělávacích materiálů pilotně ověřených v rámci běžné výuky.

6 Šablona III/1  Zaměření: Individualizace výuky prostřednictvím digitálních technologií  Cílem klíčové aktivity je podpora veškerých činností souvisejících s integrací digitálních technologií do vyučovacího procesu a do celkové činnosti školy  Výstupem je 3 x 64 odučených hodin.

7 Šablona III/2  Zaměření: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Cílem je zkvalitnění vlastní výuky prostřednictvím metod a forem, které využívají digitální technologie  Výstupem jsou tři sady vzdělávacích materiálů pro tři tématické oblasti. V každé sadě musí být vytvořeno min. 20 DUM(digitální učební materiál), které jsou následně pilotně ověřeny v rámce běžné výuky a zveřejněny na veřejně dostupném místě.

8 Výstupy  Polovina šablon I/1, I/2, III/1, III/2 je ověřena a schválena MŠMT prostřednictvím Monitorovacích zpráv  Šablony I/1,I/2 jsou odučeny v rámci praktického předmětu Stravovací a ubytovací služby (SUS)  Šablony III/1, III/2 jsou odučeny v rámci odborných předmětů - Odborný výcvik (OV)

9 Závěr  V současné době probíhá druhé výběrové řízení na interaktivní tabule  Probíhá příprava podkladů pro třetí monitorovací zprávu


Stáhnout ppt "Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google