Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ"— Transkript prezentace:

1 odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Základní škola a mateřská škola, Praha 3, nám. Jiřího z Lobkovic 22/121 odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ

2 „Škola Perunka“ Jsme malá škola rodinného typu s 80 žáky a 10 pedagogickými pracovníky s klidným a bezpečným prostředím. Učíme se podle ŠVP „ Škola pro život“ a škole se říká Perunka. Škola je dobře dostupná MHD - tramvaj 10,16 - stanice Perunova, metro A – Jiřího z Poděbrad 5 min. pěšky. Vinohradská ul. „Škola Perunka“ Slezská ul.

3 Vstupte do školy… Naši žáci vchází do školy hlavním vchodem z ulice Perunovy a vlevo zamíří k šatním skříňkám.

4 Šatny - přízemí Do skříňky si uloží oblečení, boty a zamknou ji klíčkem. Potom odcházejí do školy Perunky, která je ve druhém patře budovy.

5 Tělocvična, herna V přízemí je také tělocvična a herna, kde probíhají hodiny tělesné výchovy, tělocvičné kroužky, odpolední zaměstnání ve školní družině nebo společné školní akce.

6 Školní hřiště - vnitroblok
Z chodby v přízemí se dá jít na školní hřiště. Je prostorné a pro různé druhy sportů. Žáci sem chodí na tělocvik, sportovní kroužky, v pěkném počasí zde tráví velkou přestávku. Odpoledne si zde hrají se školní družinou.

7 Jídelna - přízemí V přízemí je umístěna i školní jídelna, která disponuje moderním zařízením. Strávníci si mohou vybírat ze dvou druhů jídel.

8 Cvičná kuchyňka V přízemí se nachází též cvičná kuchyňka, kde si mohou žáci v rámci výuky něco vyrobit. Chodí sem také na kroužek vaření. Vedle kuchyňky je umístěný automat na pití a drobnou svačinku.

9 Schodiště Z přízemí jdou žáci širokým schodištěm do druhého patra Perunky. Podél schodů se mohou dívat na nástěnky, které obrázky připomínají, co všechno už ve škole zažili. Vítají je dvě postavičky s názvem naší školy.

10 Chodba Paní učitelky, vychovatelky a hospodářka školy mají kabinety, kde si ukládají své věci. Jsou na konci chodby vpravo v rohu školy. Chodba je dlouhá a žáci si na ní mohou hrát o velké přestávce s dvěma fotbálky.

11 Přípravná třída Proti schodišti je třída našich nejmladších žáků, kterým říkáme Lvíčata. Jsou předškoláky, proto ve třídě mají ještě hračky. Odpoledne si s nimi mohou hrát i v družině.

12 Třídy Třídy jsou prostorné a dobře vybavené.
Ve třídě mají žáci pomůcky, které slouží k výuce.

13 Interaktivní tabule V jedné třídě mají žáci k dispozici interaktivní tabuli.

14 Počítačová učebna Používáme velké množství výukových programů, které slouží k procvičování učiva ve všech ročnících. Mladší žáci - mohou navštěvovat kroužek výuky na počítači, ve 3. ročníku je ve II. pololetí povinný předmět Informatika Starší žáci - vyhledávají informace na internetu a dále s nimi pracují při výuce, vytváří oznámení, letáky, prezentace pro školní účely Školní družina - ve ŠD mohou žáci využívat programy pro zábavné kreslení

15 Školní družina Odpoledne mohou žáci trávit čas ve 4 odděleních školní družiny. Provozní doba ŠD je od hod. před vyučováním a po vyučování do hod.

16 Školní kroužky Po vyučování mohou žáci navštěvovat kroužky… Němčina
Hudebně dramatický Stolní tenis Sportovní hry 0. roč. Sportovní hry 1. a 2. roč. Sportovní hry 4. a 5. roč. Počítače Atletika Keramika Konverzace v AJ s rodilým mluvčím 1. a 2. roč. Konverzace v AJ s rodilým mluvčím 4. a 5. roč. Vaření

17 Slavnost skřítka Podzimníčka
Školní akce Pro naše žáky organizujeme akce, např.: Karneval Slavnost skřítka Podzimníčka Rej čarodějnic Mikulášská nadílka

18 Akce k výuce Chodíme do divadla, na koncerty, výstavy, festival Vyšehrátky, Toulcova dvora, Městské knihovny v Korunní... Účastníme se spolu s druhým pracovištěm soutěží – vědomostních i sportovních.

19 Školy v přírodě Zimní škola v přírodě s lyžařským výcvikem (leden)
Pro žáky pořádáme každý rok pobyt v přírodě: Zimní škola v přírodě s lyžařským výcvikem (leden) Letní škola v přírodě (červen)

20 Cizí jazyk Nabízíme výuku angličtiny nebo němčiny v 1. a 2. třídě hravou formou v nepovinném předmětu.

21 Přijďte se k nám podívat.
Spolupráce Informace o škole mohou rodiče získávat z webových stránek, ŽK, na třídních schůzkách i konzultačních hodinách. Pořádáme Dny otevřených dveří, akce pro naše žáky i předškoláky. Spolupracujeme s MŠ Perunka a Střední školou knihovnické kultury, která sídlí v I. patře Perunky. Školu navštěvuje psycholog z pedagogicko-psychologické poradny Prahy 3. Úzce spolupracujeme se Školskou radou, Klubem příznivců školy a druhým pracovištěm na Lobkovicově náměstí. Přijďte se k nám podívat. Jste u nás vítáni!


Stáhnout ppt "odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ"

Podobné prezentace


Reklamy Google