Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DS_Unc1 Relace, ohodnocená relace, fuzzy odvozování Relace a ohodnocené relace jako nástroj pro popis závislostí Max-min princip Princip rozšíření Odvozování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DS_Unc1 Relace, ohodnocená relace, fuzzy odvozování Relace a ohodnocené relace jako nástroj pro popis závislostí Max-min princip Princip rozšíření Odvozování."— Transkript prezentace:

1 DS_Unc1 Relace, ohodnocená relace, fuzzy odvozování Relace a ohodnocené relace jako nástroj pro popis závislostí Max-min princip Princip rozšíření Odvozování ve fuzzy logice

2 DS_Unc2 Co by jste si měli odnést z této přednášky? Co je to klasické relace? Co je to ohodnocená relace? Jak se skládají ohodnocené relace? Jak aplikovat max-min princip na skládání relací? Co je to princip extenze (rozšíření)? Co a jak můžete odvodit pomocí Modus Ponens ve fuzzy logice?

3 DS_Unc3 Co by jste si měli promyslet? Jaký je rozdíl mezi zachycením nejednoznačné závislosti mezi vstupem a výstupem pomocí klasické relace a ohodnocené relace? Jak s parametrem tolerance pomocí ohodnocené relace zapíšete vztah, že se dvě reálná čísla přibližně rovnají? Jak pomocí max-min principu složíte dvě ohodnocené relace popisující přibližnou rovnost hodnot? Pomocí principu extenze zjistěte jak bude vypadat fuzzy množina délky úhlopříčky čtverce, jehož strana je zadaná jako trojúhelníkové fuzzy číslo ?

4 DS_Unc4 Co by jste si měli promyslet? Dokažte v klasické logice, že bankovka s číslem 1 000 005 je falešná, když víte, že když má bankovka číslo větší než 1000000, tak je falešná. Dokažte ve fuzzy logice, že bankovka s číslem 999 995 je falešná, když víte, že když má bankovka číslo přibližně větší než 1000000, tak je falešná (parametr tolerance nechť je 20).


Stáhnout ppt "DS_Unc1 Relace, ohodnocená relace, fuzzy odvozování Relace a ohodnocené relace jako nástroj pro popis závislostí Max-min princip Princip rozšíření Odvozování."

Podobné prezentace


Reklamy Google