Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Příklady posunu funkce nabídky:  Množství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Příklady posunu funkce nabídky:  Množství."— Transkript prezentace:

1 Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Příklady posunu funkce nabídky:  Množství nabízené se sníží.  Množství nabízené se zvýší.

2 Znázorni na následujícím diagramu nabídky a poptávky, že dojde k neúrodě (např. obilí): Nejprve si ujasni, zda půjde o posun bodu po funkci nebo o posun celé funkce: Budeš tedy posouvat nabídkovou funkci doleva. Jak to uděláš? Správně půjde o posun celé funkce. A které a kam? Nezapomeň na správný popis nové situace: E‘ je nový bod rovnováhy PE‘ je nová rovnovážná cena S‘ je posunutá (tedy nová) funkce nabídky QE‘ je nové rovnovážné množství, kde se opět rovná nabízené a poptávané množství zboží

3 P Q S D E PE QE S´ E´ PE´ QE´

4 P Q S D E PE QE S´ E´ PE´ QE´ Jak to bude vypadat, když se nabízené množství zvýší, např. přijde na trh další operátor (mobilní připojení)


Stáhnout ppt "Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o. Ekonomika a marketing I. ročník Vyučující PhDr. Jan Sinkule Příklady posunu funkce nabídky:  Množství."

Podobné prezentace


Reklamy Google