Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat."— Transkript prezentace:

1 Multimédia Mikuláš Fořt

2 Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat s multimédii. Tato kapitola si klade za cíl definovat a vymezit oblast počítačových multimédií.

3 Multimedia Počítače v dnešní době dokáží přehrávat zvuk, zobrazit obrázek, přehrát a editovat videozáznam a počítat trojrozměrnou grafiku v reálném čase. Spojením obrazu, zvuku a videosekvence vznikl nový směr v oblasti výpočetní techniky — multimédia. Co způsobuje oblíbenost multimediálních programů Interaktivnost — multimediální programy jsou tzv. interaktivní. Znamená to, že komunikuji S uživatelem.

4 Multimédia Grafika — programy jsou většinou zpracovány v kvalitní počítačové grafice. lnformace je tak podána nenásilnou a názornou formou a práce s multimediálním programem je často zábavná a poutavá.

5 Multimédia Hypertext — podobně jako u internetových stránek je i v multimediálních programech s oblibou používán hypertext. Prostřednictvim hypertextu se lze plynule dostat z jednoho tématu do jiné tematické oblasti pouhým klepnutím myši.

6 Multimédia Podpora zvuků a videosekvencí — dnes naprosto samozřejmá součást každého většího multimediálního projektu. Existují stovky multimediálních encyklopedií, jež obsahuji obrovské množství oborů lidské činnosti.

7 Multimédia Kniha versus multimediální program Zatímco v klasické knize musíte listovat a hledat v jednotlivých kapitolách, v počítačové encyklopedii stačí požadované slovo napsat do dialogu a system vyhledá všechny výskyty daného slova. Na druhé straně, k procházení multimediálním programem je pochopitelně nutne mít k dispozici počítač s odpovídajícími technickými parametry.Knihu prostě stačí vložit do tašky a číst ji můžete ve vlaku, v lese atd.


Stáhnout ppt "Multimédia Mikuláš Fořt. Multimedia S trochou nadsázky lze říci, že snad již ani neexistují počítače domácích uživatelů, které by neměly schopnost pracovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google