Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce"— Transkript prezentace:

1 Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
FEOSL FEOSL Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce Vítejte v programu podpory vytváření powerpointových prezentací pro obhajobu diplomových prací.Pracujete s prezentací technika, zpět použijte tlačítko Projekt na posledním snímku. Další poznatky můžete získat v příkladu a v odkazech na Internet.

2 Návod na využití programu Powerpoint
při tvorbě prezentace pro obhajobu diplomové práce Autoři: RNDr. Bedřich Smetana Ing. Zdeněk Šubrt Tato prezentace je součástí rámcové prezentace Projekt společně s prezentací Návod, obsahující základní zásady tvorby prezentací a techniku prezentace při obhajobě a prezentací Vzor obsahující kostru vlastní prezentace, interaktivně je připojen textový dokument Teorie. Projekt

3 Obsah techniky 1. Příprava techniky a prostředí
2. Vlastnosti Powerpointu 3. Základní techniky práce s programem 4. Spuštění prezentace bez Powerpointu

4 Před začátkem práce s programem zjistíme:
kvalitu počítače pro prezentaci kvalitu dataprojektoru verzi operačního systému verzi programu lokalizaci (jazyk) programu verze přehrávačů médií - v případě využití animací a zvuku.

5 Prezentace Šablona Powerpoint Spustitelný soubor Grafika aj.
Powerpoint poskytuje různé výsledné produkty : Prezentace Šablona Powerpoint Spustitelný soubor Grafika aj. Nejvhodnější pro obhajobu bakalářské nebo diplomové práce je počítačová prezentace a její promítání pomocí dataprojektoru

6 Prezentace se skládá ze snímků
Snímek má svou strukturu, která může být založena na šabloně návrhu Šablona určuje jednotný vzhled dokumentu Ve snímku lze měnit a animovat prvky pozadí, mění se však celá šablona. V případě, že požadujete použití různých pozadí u snímků: použijete jako pozadí obrázek - jen určité rozlišení- jako tapeta použijete u jednoho snímku vlastní pozadí změníte šablonu na grafiku a použijete jako u obrázku

7 Části snímků i textu lze animovat, u animovaných objektů lze
nastavit pořadí V menu prezentace lze nastavit časování snímků i akcí Animaci lze nastavit i v pozadí

8 Vkládání obrázků: Pokud chceme upravovat vložené obrázky, je třeba je rozložit a zase sloučit - jen u metasouborů, ne u rastrových obrázků jednotlivé části lze animovat pomocí příkazu vlastní animace z místní nabídky nebo použít klasickou animaci u klasické animace využijeme několik podobných snímků s minimálními rozdíly- vývoj grafů… lze vkládat i videosoubory a výsledky jiných animačních programů.

9 Mezi jednotlivými snímky lze nastavit různé typy přechodů - pomocí příkazu přechod snímku z menu prezentace -některé přechody však mohou narušovat plynulost prezentace, zejména u animací.

10 Větvení prezentace - pomocí ikon- viz příklad- nevýhoda spočívá v tom , že odkazy nefungují při spuštění -pomocí hypertextového odkazu- lze použít při prezentaci

11 Výroba vlastní šablony:
Každou šablonu lze upravit Při úpravě jen jednoho snímku musíme ostatní odstranit Šablony mají koncovku pot Nejjednodušší způsob je vyrobení podkladu jako obrázek odstranění původní grafiky a vložení obrázku do pozadí přes formát pozadí, vhodné je doplnit i text.

12 Přenášení snímků: snímky lze jednoduše přenášet v řazení snímků při uspořádání oken lze v řazení snímků pomocí myši přenášet snímky z jiného souboru stejného cíle dosáhnete přes menu vložit, snímky ze souboru při přenášení se přizpůsobí vložený snímek šabloně cílového souboru pokud je žádoucí ponechat šablonu vloženého snímku, buď přizpůsobíme šablonu celého souboru, nebo použijeme postup pro vytvoření vlastní šablony.

13 Spuštění prezentace na počítači, kde není nainstalován program Powerpoint:
V případě, že je nutné spustit prezentaci bez Powerpointu, lze v menu soubor, na cesty vyrobit mimo jiné soubor Pptview.exe, počítač však musí mít nainstalovány Windows.

14 Ukázka pozadí - možno použít při tvorbě
Projekt


Stáhnout ppt "Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce"

Podobné prezentace


Reklamy Google