Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 Internetový prohlížeč Program sloužící k prohlížení www stránek (dokáže číst jazyk HTML ) Př. Internet Explorer, Opera, Mozila, … Každá stránka má svoji adresu, kterou stačí napsat do kolonky a stisknout ENTER (http://www.microsoft.cz) Na další stránky je také možné se dostat pomocí hypertextových odkazů (podtržený text nebo tlačítko)

3 Vyhledávač je server, který pravidelně prohledává internetové stránky, ze kterých vytváří databázi slov a odkazů SEZNAM - http://www.seznam.cz GOOGLE - http://www.google.com Zobrazí se adresy stran, ve kterých je daná informace a stačí se na danou stranu přepnout Internet - vyhledávání

4 Uložení informací z Internetu Strana (SOUBOR – ULOŽIT) Kompletní – typ: úplná web. strana Pouze text – typ: HTML Kopírování textu např. do Wordu – vkládám přes ÚPRAVY – VLOŽIT JINAK – NEFORMÁT. TEXT Obrázek (pravé tl. a ULOŽIT OBRÁZEK…) Soubory a nabízená data – vždy pomocí odkazů

5 E-mail (elektronická pošta) Vyměňování zásilek přes počítačovou síť Výhodou je rychlost, snadnost, nízká cena Každý uživatel připojený k internetu může mít svoji poštovní schránku s adresou např. jnovak@seznam.cz Adresa konkrétního uživatele Adresa serveru, na kterém mám schránku

6 Zdroje:


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky."

Podobné prezentace


Reklamy Google