Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

2 a b.

3 .

4 B A. V

5 .

6 ..

7 B A C K LM O P Q...

8 A B C odvěsna přepona

9 1. Nejprve si udělej náčrt. 2. Potom označ strany – odvěsny. 3. Popiš vrcholy trojúhelníku. k l K L M

10 1. Narýsuj stranu k = 48 mm. 2. Narýsuj stranu l = 36 mm, která je kolmá ke straně k. 3. Dokonči konstrukci trojúhelníku, popiš jeho vrcholy. M K L

11 Zdroje : Obrázek : Pravítko [cit. 21.6.2011]. Dostupný pod licencí Public Domain by Ocal na adrese: http://www.clker.com/clipart-ruler-2.html


Stáhnout ppt "Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google