Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci."— Transkript prezentace:

1 ICQ

2 Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci mezi lidmi, nejčastěji dvěmi osobami. ICQ existuje již od roku 1996, vlastní ho přes 150 milionů uživatelů a je rozšířen ve více než 250 státech. Tento malý program pomáhá nalézat přátele, lidi s podobnými zájmy z celého světa. Okamžitě se dozvíte, kdo z vašich kamarádů a známých je právě teď připojen k internetu. Jeho velká výhoda je, že jej můžete používat zdarma.

3 ICQ nabízí tyto možnosti komunikace: §Standardní zpráva (2 lidé, nejpoužívanější) §ICQ chat (více lidí) §Posílání souborů (můžete poslat jakýkoli soubor) §E-mail §ICQ Video (je třeba k tomu mít zařízení) §ICQ Phone (také je třeba mít zařízení) §SMS zprávy (pouze některé země - USA, Velká Británie)

4 Posílání zpráv

5 Na jakém principu ICQ funguje? Po spuštění klientského programu ICQ dojde ke spojení s některými z ICQ serverů, které jsou rozmístěny po celém světě. Následně oznámí svoji dostupnost ostatním uživatelům a zároveň získá informace, který z kontaktů uživatele je v daném okamžiku online. Tyto informace jsou periodicky obnovovány.

6 Kde začít, když chci ICQ používat? §Nejdříve potřebujete počítač připojený k internetu §Stáhněte si instalační soubor a nainstalujte klientskou aplikaci ICQ (www.icq.com, www.download.com) §Dále je potřeba získat tzv. UIN - unikátní číslo, jehož prostřednictvím se k ICQ přihlašujete a komunikujete, obdržíte ho po registraci §Poté je třeba získat uživatele do seznamu kontaktů. Ty vyhledáte buď podle vámi zadaných kritérií, nebo prostým přidáním vámi známého UIN.

7 Jaké má ICQ nároky? Aplikaci ICQ můžete provozovat na takřka každém počítači s operačním systémem Windows 95 a vyšším. Hardwarové nároky jsou skutečně minimální. Stejně tak nároky na kvalitu síťového připojení. ICQ přenáší minimální množství dat, a proto jej často najdete i na mobilních telefonech či kapesních počítačích. ICQ tak můžete mít s sebou opravdu všude. Tyto nároky lze však ještě snížit používáním některých alternativních programů.

8 Existují alternativní programy? Internet a jeho uživatelé nemají rádi monopol, a tak vzniklo mnoho programů, které využívají sítě ICQ. Jejich nároky na paměť a na kvalitu připojení jsou mnohdy dokonce ještě menší než u klasického ICQ, a proto jsou poměrně hojně používané. Jejich otevřenost také znamená podporu programátorů po celém světě, což má za následek široké možnosti rozšíření takových programů pomocí dalších modulů. Z nejznámějších jmenujme alespoň programy Miranda a Trilian. Společnost provozující ICQ poskytuje také alternativu k ICQ 2003b. Je jí ICQ Lite v aktuální verzi 4.1.

9 Mobilní klient pro ICQ ICQ můžete používat i bez instalace speciálního programu. Na stránkách www.icq.com či zadáním přímé adresy http://go.icq.com můžete najít jednoduchého ICQ klienta. I v tomto případě se společně s klientem načtou všechny vaše dříve uložené kontakty, se kterými si můžete vyměňovat zprávy. Jiné funkce tento klient neobsahuje, ale jeho služby uvítáte na místech, kde je instalace softwaru obtížná, či přímo nemožná (např. internetové kavárny, školy…)

10 Status ICQ

11 Závěrem Jak vidno, ICQ je zcela komplexní nástroj pro komunikaci mezi lidmi. ICQ číslo (UIN) se tak často stává součástí navštívenek a podpisů v e-mailech. Pokud hledáte zábavu na internetu, je ICQ jednou z možností, jejímž využitím určitě neprohloupíte.


Stáhnout ppt "ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google