Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače."— Transkript prezentace:

1 Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače pouze výsledky. Používá se pro tvorbu webových aplikací – dynamických stránek. Je postaven na základech jazyka C.

2 Výhody jazyka PHP PHP je jazyk jednoduchý na pochopení
Na klientské stanici se nevykonává žádné skriptování Podobná syntaxe jazyku C PHP podporuje širokou řadu souvisejících technologií, formátů a standardů Je to otevřený projekt, která má rozsáhlou podporu Je k dispozici velké množství již hotového kódu

3 Výhody jazyka PHP Většina hotového kódu je šířena pod svobodnou licencí PHP běží na webových serverech IIS i Apache PHP komunikuje s databázemi MySQL PostgreSQL MS SQL PHP je multiplatformní – nezáleží na tom, jaký operační systém běží na webovém serveru

4 Nevýhody jazyka PHP PHP je jazyk interpretovaný Interpretovaný jazyk
Je překládán až za běhu programu Je pomalejší, ale nemá tak velké formální požadavky Překládají se interpretrem, ten instrukce zároveň při překladu provádí a to vše na straně serveru. Kompilovaný jazyk Je nejdříve celý přeložen a až potom spuštěn Je rychlejší než jazyk interpretovaný, má však vyšší nároky na formální správnost kódu. Překládá se kompilátorem, výsledkem překladu je (většinou) .exe soubor

5 Nevýhody jazyka PHP Kdokoli má přímý přístup k serveru, může nahlédnout do vašich PHP skriptů Podpora objektového programování není v PHP na moc dobré úrovni. Protože je PHP aktivně vyvíjen, v budoucích verzích jazyka se mohou některé funkce změnit nebo se mohou chovat jinak než dosud.

6 Nejčastější aplikace psané v PHP
Připomínkové knihy Diskusní fóra Internetové obchody Informační systémy Redakční systémy Firemní prezentace Chaty Dynamické stránky Vyhledávače Katalogy Počítadla, ankety atd.

7 Schéma komunikace PHP Server HTTP WWW WWW prohlížeč server HTML CGI
SQL MySQL Obr. 1

8 Otázky k opakování Kde se spouští jazyk PHP? Jaké výhody má jazyk PHP?
Jaké nevýhody má jazyk PHP? Pro jaké aplikace se nejčastěji jazyk PHP používá?

9 Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, str. 407 Použité obrázky: Vlastní


Stáhnout ppt "Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače."

Podobné prezentace


Reklamy Google