Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)"— Transkript prezentace:

1

2 MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)

3 Data vložená z MS Excel Do snímku je možno vložit i celé již vytvořené soubory z některých jiných programů (balíků) MS Office. Jedná se především o tabulky a grafy programu MS Excel. Možnost vložit hotovou tabulku nebo vytvořený graf v MS Excel do snímku MS PowerPoint velmi výrazně rozšiřuje možnosti programu, neboť schopnosti obou programů jsou velmi odlišné.

4 Jak na to? 1.Nejprve vytvořte kompletní a konečnou podobu tabulky nebo grafu v MS Excel (je dobré, aby soubor MS Excel měl jen jeden list). 2.Tuto tabulku či graf uložte a zapamatujte si umístění a jméno souboru. 3.V prezentaci se nastavte na snímek, do kterého si přejete tabulku z programu MS Excel vložit. 4.V hlavní nabídce programu zvolte položku Vložit a poté v rozevřené nabídce položku Objekt. 5.Program zobrazí okno Vložit objekt, kde v levé horní části aktivujete zatržítko Vytvořit ze souboru. 6.Nyní do dialogu Soubor doplňte cestu k souboru s excelovskou tabulkou. Cesta musí být zadána úplně a správně. Pokud si tuto cestu nepamatujete, tak klikněte na tlačítko Procházet a nalezněte soubor pomocí k tomu určeného okna. 7.Nyní můžete označit zatržítko Propojení. To způsobí, že pokud v budoucnu bude provedena změna jakéhokoliv údaje v excelovské tabulce, promítne se tato změna i do prezentace. 8.Klepněte na tlačítko OK.

5 Další informace Tabulka MS Excel bude vložena do prezentace se vším co obsahuje, tj. včetně grafů, grafických úprav (čáry, ohraničení, barvy), případně se všemi obrázky, styly písem apod. •Na Obr. 01 vidíme dialogové okno pro vložení objektu a následné propojení tabulky vytvořené v programu MS Excel do programu MS PowerPoint. Obr. 01

6 Tip k nezaplacení I přesto, že byla do snímku MS PowerPoint Vložena tabulka z MS Excel, je možné ji i v programu MS PowerPoint upravovat. Stačí, když na ni dvakrát poklepete levým tlačítkem myši a uvnitř programu se spustí část programu MS Excel. S určitým omezením je možné provádět převážnou část běžných operací jako v klasickém MS Excel. To je obrovská výhoda, jež je umožněna díky tomu, že programy pocházejí ze stejného balíku. Pozor - tuto operaci lze provést pouze za předpokladu, že je v počítači instalován i MS Excel.

7 Závěrem •Po vložení tabulky z MS Excel do snímku se celá tabulka chová jako jakýkoliv jiný grafický objekt. V praxi to znamená, že lze s tabulkou jako s jakýmkoliv jiným objektem libovolně manipulovat (přesouvat ho, měnit jeho velikost, smazat jej apod.). Podobným způsobem jako lze vložit tabulku do snímku, je možné propojovat a vkládat i ostatní části souborů z jednoho programu do druhého. Například snímek vytvořený v MS PowerPoint vložit jako součást textu do MS Word nebo do tabulky MS Excel. Na druhé straně je nutné si uvědomit, že každé takové vložení výrazně zvětší velikost souboru, do kterého je cizí objekt vkládán. Pro rozdílnost jednotlivých verzí programů může taky vložení proběhnout také chybně.

8 Konec •Cíle kapitoly: Podrobně popsat vkládání dat z jiných aplikací Práce a způsob propojování dokumentů Popsat a poradit jednotlivé postupy


Stáhnout ppt "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)"

Podobné prezentace


Reklamy Google