Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)"— Transkript prezentace:

1 MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)

2 Sestavení vlastní prezentace V programu je možné zejména u delších prezentací, které mají velké množství snímků sestavit svou vlastní tzv. „podprezentaci“. Jedná se o určité zeštíhlení či výběr snímků, které jsou tím nejdůležitějším.

3 Tvorba vlastní prezentace 1.V hlavní nabídce programu klepněte na položku Prezentace. 2.V otevřené nabídce zvolte položku Vlastní prezentace. 3.Program zobrazí okno se seznamem vlastních prezentací, které bude zatím prázdné. 4.Klepněte na tlačítko Nová jako je na obr. 01. Obr. 01

4 Zadávání sníků 5.Bude zobrazeno další okno, jako je na obr. 02, kde zvolíte snímky, které budou tvořit zkrácenou prezentaci. 6.Výběr snímků probíhá tak, že postupným procházením současné prezentace a následným označením a klepnutím na tlačítko Přidat>> je přesunuto do pravého okna vybrané množství snímků. Pokud je přidán snímek omylem, označíme jej a klepnutím na tlačítko Odebrat jej vyjmeme ze seznamu. Obr. 02

5 Snímky v nové prezentaci •V nově vytvoření prezentaci si můžeme ještě určit pořadí jednotlivých snímků, pokud jsem tak nepřidávali snímky plánovitě ihned na počátku. •Nakonec jen klepneme do dialogového okna, kam napíšeme název prezentace a potvrdíme tlačítkem OK. •Okno zmizí a budete vráceni zpět do předchozího okna Vlastní prezentace, kde bude již název vytvořené prezentace. •Vlastní prezentaci můžeme zobrazit pomocí tlačítka Zobrazit v pravém dolním rohu okna. •Tato možnost se v praxi příliš často nepoužívá. Využití je skutečně jen při nedostatku času nebo když původní prezentace obsahuje desítky stránek.

6 Konec •Cíle kapitoly: Tvorba vlastní prezentace Způsob sestavení Zadávání snímků


Stáhnout ppt "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)"

Podobné prezentace


Reklamy Google