Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)"— Transkript prezentace:

1 Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování) Úkoly pro devátou kapitolu: Délka trvání druhé kapitoly < min.

2 Automatický chod - časování
Dosud jsme si vysvětlili případy, kdy uživatel krok po kroku spouští jednotlivé části prezentace. V určitých případech je nutné, aby prezentace běžela bez zásahu uživatele. Toto prezentování má hlavně smysl na různých výstavách, veletrzích či za výkladními skříněmi, kdy se postaví monitor a smyčka, která jde stále a bez přerušení.

3 Tři stupně pro plnou automatizaci
Automatické zobrazování jednoho snímku za druhým v rámci jednoho snímku. Automatický přechod z jednoho snímku do následujícího snímku. Automatické nastavení neustálého opakování předváděné prezentace. Každý z uvedených stupňů se nastavuje zvlášť, nezávisle na ostatních stupních automatizace.

4 Automatické zobrazení /časování
Princip automatického zobrazování v rámci jednoho objektu spočívá v tom, že se nastaví pořadí zobrazovaných objektů v rámci snímku a časové prodlevy mezi nimi. Všechny operace související s nastavením se provádějí v okně Vlastní animace. Stejné okno se používá pro nastavení efektů. Popsáno v kapitole 8.0 V okně Vlastní animace klepneme na záložku Pořadí a časování.

5 Pořadí a časování Záložka je poměrně stručná; v levé části obsahuje seznam vybraných objektů, u kterých bude časování nastaveno. Zde je čas relativní z důvodů různosti konfigurací. Pokud v levém horním okně nezatrhnete objekt, bude z časování vyloučen a tento objekt bude zobrazen po zobrazení aktuálního snímku. Pro plnou animaci nesmí být zatržena volba Při klepnutí myší. Celkový rozvrh časování si můžeme prohlédnout v okně náhledu.

6 Okno vlastní animace Pole pro zaškrtnutí snímků nám dá výběr snímků, které budeme časovat. Ve spodním poli se snímky skládají za sebou v pořadí, jak bude prováděna animace. Poté užijeme posunovací šipky pro uspořádání pořadí. Nakonec i časovač, kde je nutno zaškrtnout volbu Automaticky. Obr. 01

7 Přechod snímků Je nutno podotknout, že lze automaticky přecházet z jednoho snímku na druhý. Pro správnou práci je nezbytné nastavit volby ve dvou na sobě nezávislých konfiguračních oknech. Správně musíme nastavit obě dvě varianty. Obr. 02 V hlavní nabídce programu přejděte na položku Prezentace. Vyberte podnabídku Přechod snímků. V zobrazeném snímku vyberte ve spodní části položku. Při užití okénka Automaticky po: Pozor na součty časů! Pokud chceme použít stejný časový interval u všech snímků, vybereme si volbu Použít u všech.

8 Nastavení prezentace V druhém případě je nutno ověřit, zda je zatržena volba časování v obrazovce s nastavením celé prezentace V hlavní nabídce programu zvolte položku Prezentace. V nabídce vyberte část Nastavit prezentaci. Program zobrazí okno s množstvím konfiguračních prvků. Zaměříme se na volbu S časováním, je-li k dispozici. Klepneme na potvrzení OK. Obr. 03

9 Nekonečná smyčka Na snímku v obr. 04 je ještě jedna důležitá volba a to Opakovat, až do stisknutí klávesy Esc. Zatržením této položky zabezpečíte, aby se celá prezentace opakovala do doby stisknutí klávesy Esc. Obr. 04

10 Záznam časových úseků Nastavení časových pochodů není snadné, protože odhad času nemusíme zvládnout hned na první pokus. Program Vám umožní ulehčit si práci s mnohdy složitým nastavováním časů a nabízí funkci Vyzkoušet časování. Aktivace - klepnutím na položku na hlavním panelu Prezentace/vyzkoušet časování. Poté se spustí prezentace jako po stisknutí F5, ale s menším rozdílem, takže se na obrazovce navíc zobrazí malé okno s odpočítáváním. Rozhodujícím tlačítkem je šipka doprava. Po ukončení zkoušky se program přepne do obrazovky řazení snímků. A pod náhledem budou jednotlivé časové úseky v sekundách. Výsledné zobrazení uvidíte na obr. 05 na dalším snímku.

11 Náhled na snímky Obr. 05

12 Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat časování
Automatický chod prezentace Automatické zobrazení v rámci jednoho snímku Automatizace přechodu z jednoho snímku na druhý Automatické opakování prezentace


Stáhnout ppt "Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)"

Podobné prezentace


Reklamy Google