Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čísla stran v Microsoft Office Word

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čísla stran v Microsoft Office Word"— Transkript prezentace:

1 Čísla stran v Microsoft Office Word
Dmytriyev Roman 1.M / 2011

2 Vložení čísel stránek Čísla stránek, která jsou přidružena do záhlaví a zápatí, lze přidat do horní části, dolní části nebo na okraje dokumentu. Informace uložené v záhlavích, zápatích nebo na okrajích jsou zobrazeny šedě a nelze je měnit současně s informacemi v textu dokumentu. Jestliže chcete změnit záhlaví, zápatí nebo informace na okrajích stránky, postupujte takto: 2x Poklepejte na záhlaví viz obrázek, a potom v oblasti Nástroje záhlaví a zápatí klepněte na kartu Záhlaví a zápatí. ZÁHLAVÍ

3 Formát číslování stránek
Po přidání čísel stránek v nich lze provádět změny stejným způsobem jako v textu záhlaví nebo zápatí. Můžete změnit formát číslování stránek, písmo nebo velikost.

4 Změna formátu číslování stránek (například 1, i nebo a)
1.Poklepejte na záhlaví nebo zápatí některé stránky dokumentu. 2. V oblasti Nástroje záhlaví a zápatí na kartě Návrh klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na položku Číslo stránky a poté klikněte na položku Formát – číslování stránek. 3. V rozevíracím seznamu Formát čísla klepněte na styl číslování a potom na tlačítko OK.

5 Změna písma a velikosti čísel stránek
Poklepejte na záhlaví, zápatí nebo okraj některé stránky dokumentu. Vyberte číslo stránky. Na minipanelu nástrojů, který se zobrazí nad vybraným číslem stránky, proveďte jeden z následujících kroků: Pokud chcete změnit písmo, klepněte na název písma v rozevíracím seznamu . Chcete-li písmo zvětšit nebo zmenšit, proveďte jeden z následujících kroků: Pokud chcete text zvětšit, klepněte na tlačítko Zvětšit písmo, nebo stiskněte kombinaci kláves CTRL+SHIFT+>. Pokud chcete text zmenšit, klepněte na tlačítko Zúžit písmo, nebo stiskněte kombinaci kláves CTRL+SHIFT+<.

6 Zahájení číslování stránek od jiného čísla
Jestliže například do dokumentu s čísly stránek přidáte titulní stránku, bude mít druhá stránka automaticky číslo 2. Můžete však chtít, aby dokument začínal stránkou 1. Klepněte na libovolné místo v dokumentu. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na tlačítko Číslo stránky. Klepněte na možnost Formát - číslování stránek. Do pole Začít od zadejte číslo.  Poznámka   Pokud máte titulní stránku a chcete, aby první stránka dokumentu měla číslo 1, zadejte do pole Začít od hodnotu 0.

7 Číslování stránek každé kapitoly nebo oddílu od čísla 1
Můžete například číslovat obsah od i do iv a zbytek dokumentu od 1 do 25. Pokud dokument obsahuje více kapitol, je možné číslovat stránky v každé kapitole zvlášť. Klepněte do oddílu (Oddíl: Část dokumentu, ve které jsou nastaveny určité možnosti formátování stránky. Nový oddíl vytvořte, pokud chcete změnit vlastnosti, jako jsou číslování řádků, počet sloupců nebo záhlaví a zápatí.), ve kterém chcete obnovit číslování stránek. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na tlačítko Číslo stránky. Klepněte na možnost Formát - číslování stránek. Do pole Začít od zadejte hodnotu 1.

8 Odebrání čísel stránek
Aplikace Microsoft Office Word automaticky odebere (neboli odstraní) čísla stránek po klepnutí na možnost Odebrat čísla stránek, nebo po ručním odebrání některého čísla stránky z dokumentu. Na kartě Vložení klikněte ve skupině Záhlaví a zápatí na tlačítko Číslo stránky. Klepněte na možnost Odebrat čísla stránek.  Poznámka   Pokud jste vytvořili odlišné záhlaví nebo zápatí pro první stránku nebo pro sudé a liché stránky, nebo pokud dokument obsahuje nepropojené oddíly, nezapomeňte odebrat čísla stránek ze všech různých záhlaví a zápatí


Stáhnout ppt "Čísla stran v Microsoft Office Word"

Podobné prezentace


Reklamy Google