Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)"— Transkript prezentace:

1 Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
MS PowerPoint Úkoly pro jedenáctou kapitolu: Délka trvání druhé kapitoly < min. Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)

2 Tisk prezentace Program nabízí poměrně široké spektrum pro vytištění hotové prezentace. Je možno tisknout jak celou prezentaci, tak snímek či více snímků na A4 nebo vybrat jen určité snímky, osnovu nebo jen poznámky. Prakticky všechny cesty pro tisk či vše, co bude směřovat do těchto míst, můžeme popsat cestou Soubor na hlavním panelu a vybereme položku Tisk. Pozor! Pokud je počítač umístěn v síti nebo je k němu připojeno více tiskáren, musíte nejprve vybrat správnou tiskárnu.

3 Popis okna pro tisk Instalované tiskárny Výběr snímků k tisku
Způsob tisk Tisk pro černobílé tiskárny Přeformátování na papír v tiskárně Obr. 01

4 Rozsah tisku Vše – tisk celého dokumentu prezentace.
Aktuální snímek – tisk snímku na kterém se právě uživatel nachází. Výběr – tisk vybraných snímků, označených do bloku. Snímky – pro omezené tisknutí určitých snímků (oddělovat čárkou nebo pomlčkou).

5 Tisknutí snímků pro… Velmi důležitá nabídka Vytisknout. Zásadním způsobem ovlivňuje vzhled vytištěných dokumentů. Snímek – pouze snímek přes celou stránku. Podklady – více snímků na stránce, menší snímky (slouží přednášejícímu). Poznámky – vytištění poznámek lektora /využití jen zřídka/. Osnova – veškeré texty a nadpisy v prezentaci. Obr. 02

6 Tisk podkladů Zajímavá funkce, slouží pro vytištění několika snímků na jeden list papíru. Po zvolení této možnosti se aktivuje v pravé části okna oblast Podklady. Můžeme navolit či vybrat počet snímků na stránce a jejich rozvržení v rámci stránky. Obr. 03

7 Tisk prezentace Ve spodní části okna Tisk si můžeme povšimnout mnohých zatržítek. Stupně šedi – při tisku na černobílé tiskárně /bez pozadí/ Jen černobíle Na velikost papíru Orámovat snímky Nakonec tlačítkem OK potvrdíme nastavení parametrů v okně, a zahájíme tím tisk.

8 Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat tisk prezentace
Práce v dialogovém okně tisku Vytištění snímků Další možnosti pro tisk


Stáhnout ppt "Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)"

Podobné prezentace


Reklamy Google