Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva."— Transkript prezentace:

1

2

3  Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva životního prostředí.  Je určený především pro zvýšení atraktivity turistických aktivit nejen v rámci přírodních a památkových rezervací.

4  Taggmanager pracuje se schopností mobilních telefonů číst za pomoci jednoduché aplikace dvourozměrné TAGGY a propojit je s webovou adresou, stáhnout požadovaný obsah nebo získat dodatečné informace.

5  Náš systém využívá nejnovější technologie 2D TAGGY pro komunikaci pomocí mobilních telefonů.  Využíváme možnost stahování dat: textů, obrázků a zvuků přímo do telefonu.  Návštěvník turistické stezky si informace může vzít doslova sebou a pracovat s nim hned nebo následně.

6  Běžné mobilní telefony vybavené fotoaparátem a jednoduchým softwarem mohou tyto kódy „číst“ a zpracovat.  Taggy neboli dvourozměrné štítky jsou obdobou čárových kódů.

7  K používání nového systému lze použít běžný mobilní telefon vybavený fotoaparátem, jednoduchým softwarem a připojením k internetu.  80% v současnosti využívaných mobilních telefonů disponuje fotoaparátem.

8  Mobilní telefon je dnes běžně využíván hlavně aktivní mladou generací k práci s interaktivním obsahem a umožňuje zobrazit velké množství informací v mobilním formátu.

9  Na displeji telefonu poskytujeme návštěvníkovi představu o místních zajímavostech, o tom co se v daném místě děje.  Informace na webu lze aktualizovat, lze připojit typy na výlety, osvětu formou komiksu a mnoho dalšího.

10  Součástí webového obsahu jsou texty, fotografie, GPS pozice zastavení, užitečné informace v lokalitě, kontakty na správce stezky a loga organizace.  Objem informací je dimenzován s ohledem na rychlé a jednoduché stažení v průběhu několika vteřin.

11  Nezapomínáme ani na návštěvníky ze zahraničí.  Součástí informací jsou i jazykové mutace v němčině, angličtině, polštině a slovenštině.

12  Taggmanager.cz si klade za cíl oživit zájem hlavně mladých lidí o naučné stezky, přírodní a kulturní památky tím, že jim poskytne interaktivní a mobilní alternativu informačních tabulí.

13  Klasickou informační tabuli je možné doplnit nebo zcela nahradit tzv.tagglistem, který Váš telefon přesměruje na interaktivní podobu naučné stezky navrženou speciálně pro mobilní telefony.

14  Tagglist má rozměr 20x10cm ve variantě na výšku nebo na šířku a obsahuje několik přesně stanovených údajů: Název stezky Název zastavení Taggy ve dvou provedeních Webovou adresa GPS pozici Zobrazení jazykových mutací Loga partnerů stezky

15  Informace si odnese sebou.  Může virtuálně procházet celou stezku.  Všechny informace si může prohlédnout i na počítači doma, ve škole apod...  Informace jsou dostupné kdykoli, komukoli, kdekoli... stačí si jen zapamatovat adresu z tagglistu.  Na rozdíl od běžných informačních tabulí taggmanager umožňuje i distribuci zvuků.  Služba je zdarma a stažení obsahu zabere jen několik sekund.

16  Taggmanager nabízí alternativu v místech, kde není možné kvůli rozměrům postavit klasickou velkou informační tabuli.  Obnovení poškozeného nebo ztraceného tagglistu stojí minimální náklady a není časově náročné.  Malé tagglisty v přírodě nepůsobí rušivě.

17 Děkuji za pozornost a zvu Vás na praktické předvedení

18


Stáhnout ppt " Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva."

Podobné prezentace


Reklamy Google