Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti."— Transkript prezentace:

1 Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti zařazených do úřadů v Moravskoslezském kraji“ 27. 11. 2012 Ostrava-Zábřeh, Dům kultury Akord Bazální stimulace ® INSTITUT Bazální stimulace ® Opletala 680 738 02 Frýdek-Místek Mgr. Libuše Zárubová Moravskoslezský kraj 27. listopadu 2012

2

3

4

5 Bazální stimulace je koncept poskytující praktický návod, jak strukturovat péči o lidi s vrozenými, ale také za života získanými změnami v oblasti komunikace, hybnosti a vnímání (mentální retardace, demence, vrozená těžká postižení nebo postižení získaná následkem onemocnění či úrazu).

6

7

8

9

10

11

12

13 Základ konceptu Bazální stimulace tvoří vědecké poznatky z vědeckých oborů: medicíny vývojové psychologie pedagogiky ošetřovatelství

14

15 Co přináší koncept Bazální stimulace klientům?

16

17

18 Institut Bazální stimulace® zajišťuje akreditovaný 24 hodinový základní kurz Bazální stimulace®, jehož hlavními cíli jsou: Umět definovat základní prvky konceptu Bazální stimulace ® a pochopit jejich vzájemný vztah a jejich význam pro strukturování péče nebo pedagogické praxe. Rozšířit kompetence personálu tak, aby poskytovaná péče podporovala klientovy, uživatelovy nebo žákovy zachovalé schopnosti v oblasti komunikace, vnímání a lokomoce. Sestavit na základě získaných vědomostí a dovedností individuální plán péče nebo pedagogický plán s ohledem na centrální cíle v konceptu bazální stimulace. U základního kurzu se setkávají účastníci z různých organizací, jak ze sociálních, tak ze zdravotních zařízení, a ve zpětných vazbách je těmito frekventanty oceněn hlavně praktický nácvik a zaměření kurzu do praxe. V návaznosti na tento základní kurz pak probíhají kurzy nástavbové a prohlubující.

19 Cíle nástavbového inovačního kurzu: Rozšířit a prohloubit teoretické vědomosti a praktické dovednosti konceptu Bazální stimulace ® Sestavit na základě získaných vědomostí a dovedností individuální plán péče nebo pedagogický plán s ohledem na centrální cíle v konceptu Bazální stimulace s respektem individuality, autonomie a bezpečnosti Cíl prohlubujícího inovačního kurzu: zopakovat vědomosti a dovednosti získané v Základním a Nástavbovém kurzu Bazální stimulace  a prohloubit tyto teoretické a praktické znalosti v oblasti somatické stimulace

20 Děkuji za pozornost, přeji příjemný den a krásné prožití blížících se vánočních svátků


Stáhnout ppt "Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti."

Podobné prezentace


Reklamy Google