Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR."— Transkript prezentace:

1 Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR Letná

2 Účastníci semináře

3 Zaměstnává Váš odbor na dohodu. zaměstnankyně na mateřské nebo
Zaměstnává Váš odbor na dohodu zaměstnankyně na mateřské nebo rodičovské dovolené? Pracovně-právní problémy: Nebyly uvedeny.

4 Myslíte si, že by bylo účelné založení mateřské školičky při MV pro děti zaměstnanců/kyň, které se vrací z rodičovské dovolené do práce?

5 Poskytuje Váš odbor svým zaměstnancům/kyním možnost práce v režimu pružné pracovní doby?
Důvody proč ne: Režim pracoviště to neumožňuje. Pracovníci si nepožádali. Fixní posunutí pracovní doby je vhodnější.

6 Poskytuje Váš odbor svým zaměstnancům/kyním možnost zkrácených pracovních úvazků?
Důvody proč ne: Fixní posunutí pracovní doby je vhodnější. Pracovníci si nepožádali.

7 Poskytuje Váš odbor svým zaměstnancům/kyním možnost práce z domova?
Důvody proč ne: Povaha práce to neumožňuje. Jenom ve výjimečných případech. Technicko-organizační problémy. Pracovníci si nepožádali. Neexistuje interní předpis. Nedostatečná kontrola. Používáme DPP/DPČ a fixní posunutí pracovní doby.

8 Zaměstnává Váš odbor osoby se zdravotním znevýhodněním?
Pokud ano, s jakými eventuálními problémy se setkáváte? Nároky na kvalifikaci a praxi. Omezená výkonnost. Vyšší nemocnost. Osobní a sociální problémy na straně zaměstnance. Negativní postoj okolí.

9 Myslíte si, že ve Vašem odboru/oddělení by mohly být zaměstnány osoby se zdravotním znevýhodněním? V kladném případě uveďte, prosím, okruhy činností, které by mohly vykonávat: S tělesným pohybovým znevýhodněním 1. Odborné práce na referentských místech. 2. Pedagogická činnost. 3. Evidence a účetnictví. 4. Administrativní podpora. 5. Práce na PC.

10 Se smyslovým (zrakovým/sluchovým) znevýhodněním
1. Odborné práce na referentských místech. 2. Administrativní podpora. S lehkým mentálním postižením 1. Administrativní podpora. 2. Pomocné práce všeho druhu. 3. Úklid.

11 Myslíte si, že uvedené osoby se zdravotním
Myslíte si, že uvedené osoby se zdravotním znevýhodněním by měly mít v počátečním období po nástupu do zaměstnání na MV k sobě patrona (mentora, tutora)?

12 Uvítal/a byste více informací od odboru
Uvítal/a byste více informací od odboru personálního k pracovněprávním otázkám? Jaké informace? Aktuální otázky a záměry Ope. Stanovení pracovních míst na pružnou pracovní dobu. Práce z domova, dítě na pracovišti. Alternativní pracovní úvazky. Péče o osobu blízkou a pracovněprávní problematika osob pečujících. Prohlubování a zvyšování kvalifikace. Ochrana zaměstnanců nad 55 let před propuštěním. Přehled o využívání alternativních úvazků na MV včetně práce z domova a o počtu zdravotně postižených na MV.

13 Jakou formou? na intranetových stránkách OPe 16 ve Šmíráku 6 pravidelným elektronickým zpravodajem OPe pro vedoucí zaměstnance a zaměstnankyně 8 na seminářích OPe pro vedoucí zaměstnance/zaměstnankyně osobními konzultacemi 12

14 Děkujeme Vám za pozornost.


Stáhnout ppt "Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google