Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6."— Transkript prezentace:

1 Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6

2 Náhled katastrální mapy

3 Popis: Předmětem ocenění je pozemek p.č. 3105/3 o výměře 968 m2, který vznikl rozdělením pozemku p.č. 3105 na p.č. 3105/3 a p.č. 3105/4. V katastru nemovitostí je veden jako ostatní plocha. Ve skutečnosti byl užíván jako zahrada k rodinnému domu na pozemku p.č. 3104. Oceňovaný pozemek p.č. 3105/3 je situován ve velmi atraktivní vilové části v Praze 6-Dejvice. Jedná se o rohovou parcelu mezi ulicemi Nad Strakovkou a Kozlovská. Je ve svažitém terénu s orientací na JV, přístupná po zpevněné komunikaci s napojením na veřejné sítě (elektro, kanalizace, voda, plyn). Na pozemku se nachází vzrostlé a udržované většinou okrasné porosty vhodně umístěné při okrajích pozemku tlumících hluk z komunikace.

4 Pro porovnání hledáme kupní smlouvy skutečně realizovaných převodů srovnatelných pozemků nebo nabídky na realitním trhu. Skutečně realizované převody obdobných pozemků nebyly nalezeny, protože v dané lokalitě je již minimum nezastavěných pozemků. Rovněž na nabídkách realitních kanceláří je tato skutečnost patrná.

5

6

7

8

9

10

11

12 Nalezené nabídky s určitou mírou srovnatelnosti hledáme podle následujících kritérií: 1) účel užití 2) poloha v obci vzhledem k účelu užití 3) vybavení (sítě) 4) velikost 5) komerční využití

13 Vzhledem k účelu užití, poloze (Praha 6), vybavenosti (sítě) a velikosti, byly vytypovány nabídky č. 5, 7, 6. Ocenění bylo provedeno k datu 20. 8. 2008.

14


Stáhnout ppt "Příklad Zjištění obvyklé ceny stavebního pozemku v k. ú. Dejvice, Praha 6."

Podobné prezentace


Reklamy Google