Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník3. Vzdělávací oblastOdborné vzdělávání Vzdělávací oborStolničení Tematický okruhSpolečenská setkání TémaRaut Jméno autoraBc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne Metodický popis (anotace)Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje žáky s hostinou raut. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání. RAUT I.

2 RAUT RAUT volnější forma pohoštění, vhodné pořádat je pro 30 a více hostů doba konání je neomezená, od dopoledne až po pozdní večer, liší se nabízený sortiment praktická forma občerstvení – oslavy, premiéry, výstavy, pracovní setkání trvání do 3h, organizována ve stoje

3 RAUT CHARAKTERISTIKA RAUTU pro všechny hosty nemusí být místo k sezení, asi jen 10%, vzít v úvahu věk hostů připravuje se seznam pokrmů a nápojů - široká nabídka pokrmy a nápoje se připravují na nabídkové stoly hosté si sami překládají –obsluha pouze pomáhá a informuje

4 RAUT CHARAKTERISTIKA RAUTU na hostů se počítá 1 obsluhující, ale záleží na skladbě a přípravě pokrmů, přání a rozpočtu HO sortiment pokrmů má být vhodný pro konzumaci bez nožů a ve stoje, u recepčních stolků (120cm) dobrá provozovna by měla svým hostů nabídnout několik druhů seznamů v různých peněžních relacích, s možností další kombinace mezi seznamy.

5 RAUT CHARAKTERISTIKA RAUTU převládá studená kuchyně, výrobky teplé kuchyně ji doplňují některé teplé pokrmy mohou porcovat a nabízet kuchaři, jiné připravují přímo u nabídkového stolu od hostů se očekává, že se budou hlavně procházet a konverzovat hudba k poslechu, přípitek, kulturní vystoupení

6 RAUT OBSLUHA PŘI RAUTU Organizace práce je jednoduchá, obsluhující jsou rozděleni do tří skupin: 1. Skupina – nabídkové stoly + kuchaři 2. Skupina – provádí debaras (WD) 3. Skupina – servis nápojů !Šéf obsluhy a šéf kuchyně! – organizace, kontrola Důležité je zázemí, omývání inventáře a návrat

7 RAUT OBSLUHA PŘI RAUTU Každý pracovník nabídkového stolu ručí za úpravu a doplňování sortimentu a inventáře. l9j0i ac.1.24.img wFEe31rai_I

8 RAUT RECEPCE, GALA RECEPCE je slavnostnější forma rautu, používá se v diplomatických a politických kruzích průběh se řídí předem stanoveným protokolem má slavnostní zahájení hosty vítá a loučí se s nimi hostitel Video – recepce

9 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_RAUT-1_PREZENTACE_13 Název školyStřední škola služeb, obchodu."

Podobné prezentace


Reklamy Google