Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník3. Vzdělávací oblastOdborné vzdělávání Vzdělávací oborStolničení Tematický okruhSpolečenská setkání TémaPracovní plán Jméno autoraBc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne10.7.2013 Metodický popis (anotace)Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje s organizováním hostin. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání. PRACOVNÍ PLÁN

2 PRACOVNÍ PLÁN – sestavuje ho vedoucí obsluhy Dle počtu hostů a druhu hostiny stanovíme počet obsluhujících Obsahuje časovou koncepci hostiny Seznam číšníků s rozvrhem jejich práce Plán místnosti Tvar tabule se zasedacím pořádkem

3 PRACOVNÍ PLÁN Na každý chod a nápoj je podrobný plán: - Směr obsluhy - Čas ve který servírujeme - Rozpis od kterého hosta který číšník začíná a končí Plán je vypracován písemně i graficky. Obsluhu s plánem musíme seznámit + nácvik. Organizace – vedoucí servisu akce.

4 PRACOVNÍ PLÁN Postup příprav 1. kontrola stavu místnosti (čistota, funkčnost apod.) 2. sestavení tvaru tabule, upevnění, srovnání židlí 3. příprava veškerého inventáře 4. prostření ubrusů 5. založení květinové výzdoby 6. založení slepých talířů, deček, dezertních talířů, ubrousků / Raut příprava nabídkových stolů

5 PRACOVNÍ PLÁN Postup příprav 7. založení příborů a skla 8. založení pečivových talířů, jmenovek, menu 9. příprava pomocných stolů 10. příprava dalších místností (wc, wd) 11. konečná kontrola a osobní příprava 12. Raut - založení pokrmů a nápojů na nabídkové stoly

6 PRACOVNÍ PLÁN Pravidla výzdoby některých tabulí: Svatební - bohatá květinová výzdoba, světlejší odstíny barev, zeleň, symbol života ve dvojici Promoční - sytá květinová výzdoba, zeleň, symbol moudrosti Křestní - jemná květinová výzdoba, zeleň, barevná symbolika dítěte Štědrovečerní - svícny, lesní zeleň, jmelí, drobné vánoční ozdoby, symbol štěstí Silvestrovská - karnevalový charakter, popř. bez květin, symbol času

7 PRACOVNÍ PLÁN Pravidla výzdoby některých tabulí: Lovecká - lesní zeleň, dekorace ze dřeva, předměty z pazourků, paroží, sklo k levé ruce pouze na vyslovené přání hostitele (myslivecká tradice) Velikonoční -pestrobarevná výzdoba, symboly jara a narození Výroční - výrazná květinová výzdoba, bohatá zeleň, symbol daného výročí Smuteční - tmavší květinová výzdoba, kapradí, svícny, kombinace černé a stříbrné barvy, symbol smrti

8 PRACOVNÍ PLÁN ROZPOČET: Určuje HO Úměrný druhu a příležitosti hostiny HO musí dostat jasnou představu co za daný rozpočet ( na 1 osobu, menu, ks) dostane Nabízíme několik cenových variant, např.: 3 Při velkých akcích sjednat ceny mimo JL, NL Převzít zálohu, až 50% Předložit vyúčtování Domluvit se na výzdobě, jmenovkách a menu

9 Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

10 Použité obrázky


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_PRACOVNI_PLAN_PREZENTACE_06 Název školyStřední škola služeb,"

Podobné prezentace


Reklamy Google