Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Slavnostní způsoby Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – seznámení s pojmem slavnostní způsob obsluhy dělení na oblasti dle použití a specifikace servisu ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_390

2 JO – ZPŮSOBY OBSLUHY Slavnostní způsob

3 S LAVNOSTNÍ ZPŮSOB OBSLUHY Tento způsob dělíme na dvě základní fáze Rautový Banketní

4 R AUTOVÝ ZPŮSOB Specifika rautu Hosté stojí – skoro všichni Obsluha začíná podáváním welcome drinku Pokračuje v doplňování – především inventáře Asistenci hostům Debaras

5 J AKÝ JE RAUTOVÝ ZPŮSOB Jednoduchý – na obsluhu Nenáročný – na personál Nenáročný na prostor 20 – 30 hostů jeden obsluhující – dle náročnosti Náročný na sortiment a přípravu

6 B ANKET Banketní způsob obsluhy je pravý opak rautového Všichni hosté sedí a to dle zasedacího pořádku Každému prostíráme složitý couvert Na dva hosty potřebujeme jednoho obsluhujícího Toto platí hlavně při VIP akcích U jednoduchého banketu se počet obsluhy redukuje, ale stejně zůstává složitý.

7 S PECIFIKACE Banketní způsob je náročný na zručnost a znalosti personálu Určité prvky obsluhy probíhají z levé strany Náročný na čas a fyzickou zátěž Náročný na prostor a inventář Setkáváme se zde s více způsoby servisu Od jednoduchého přes složitý až k nachservisu

8 K ONTROLNÍ OTÁZKY Co je to slavnostní způsob obsluhy Kdy se používá a jeho charakter Jaké známe druhy dle způsobu servisu Specifikace servisu za A a za B

9 ZDROJE ra&rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=isFtMudkDawMOM:&imgrefurl=http:// =isch&tbnid=X-C0s-Lk5YXtMM:&imgrefurl=http://www.aaceagles.us/2012/01/annual- banquet/& ggest&addh=104&tbm=isch&tbnid=ZQu8_1WZrTkgVM:&imgrefurl=http:// nnel=suggest&tbm=isch&tbnid=0JGdbck9OSe85M:&imgrefurl=http://www.alenaloudova.e u/zajistime/catering/& est&tbm=isch&tbnid=TknlPatdlKmVgM:&imgrefurl=http://www.avantgarde- prague.cz/mice/konference-seminare-a-eventy--- =cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=zAtHkhNCmnoDoM:&imgrefurl=http://www.inter ierydesign.cz/bytovy-textil/ubrusy-naprony-rautove- sukne/&docid=1Wem8IqNwTI5KM&imgurl=http:// rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=ytWy39n_fcHdNM:& rls=cs&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=xkvLkPb2EPvq1M:&imgrefurl=http://wendy- vill-felton.blog.cz/1105&docid=Oza-g5DGcR5lbM&imgurl=http:// =isch&tbnid=aG_GYMiH- RyelM:&imgrefurl=http://www.mojeparty.cz/index.asp%3Fmenu%3D910&docid=zgL2RKt1 iHIaQM&imgurl=http://


Stáhnout ppt "Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google