Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Raut.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Raut."— Transkript prezentace:

1 Raut

2 Co potřebujete znát ke zkouškám?
Charakterizovat raut, podávané pokrmy a nápoje Pochopit nezbytné úkony k přípravě rautu Umět popsat pracovní povinnosti při rautové obsluze

3 Charakteristika rautu
Raut je méně formální pohoštění. Často se pořádá v rámci obchodních nebo reklamních akcí (3 druhy rautu: klasický, obchodní, reklamní)

4 Charakteristika rautu
Konzumace ve stoje (není zasedací pořádek)

5 Charakteristika rautu
Host si pokrmy překládá sám u nabídkových (bufetových) stolů, s teplými pokrmy může asistovat obsluha

6 Charakteristika rautu
Nižší nároky na počet obsluhujících i na množství inventáře

7 Příprava rautu Před samotnou přípravou rautu – objednávka, osobní návštěva a sepsání pracovního příkazu, předání pracovního příkazu personálu.

8 Příprava rautu

9 Příprava rautu

10 Příprava rautu

11 Příprava rautu

12 Průběh rautu Průběh rautu (nabídka aperitivu)
(uvítání hostů hostitelem, projev, přípitek) Nabídka občerstvení, nápojů, dezertů a kávy. Pravidelné doplňování sortimentu a debaras použitého inventáře. Rozloučení hostitele s hosty Úklid Fakturace Vyhodnocení

13 Rautová obsluha 3 skupiny číšníků …………………………………….
Obsluha může asistovat také s teplými pokrmy

14 Nabídkové stoly

15 Nabídkové stoly

16 Nabídkové stoly

17 Inventář na rautu Z videa si vypište co nejvíce inventáře

18 Inventář na rautu Mísy, zrcadla, bufetové stojany a etažéry, chafingy, platové kelímky, sklenice, čokoládová fontána, polystyrenové kužely, misky, košíky, dezertní talíře, příbory, dělené talíře, stojan na šunku, svícny, omáčníky, naběračky, ubrusy, šály …

19 Nabídka jídel a nápojů na rautu
Převládá studená kuchyně Finger food Nápoje nabízíme na nápojových stolech nebo je nosíme na platech mezi hosty.

20 Nabídka jídel a nápojů na rautu
Na osobu minimálně: 150 – 200 g masa 150 g zeleniny 100 g ovoce 1 porce moučníku 3 porce příloh 1 aperitiv, malé pivo, 2 dcl nealko, 2 dcl lihovin, 0,5 l vína, 1 káva. Vždy záleží na dohodě s hostitelem!

21 Druhy pokrmů na rautu

22

23

24

25 Debaras na rautu Odkládací stolky Pravidelný debaras personálem

26 Opakování Pracovní listy


Stáhnout ppt "Raut."

Podobné prezentace


Reklamy Google