Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Charakterizovat raut, podávané pokrmy a nápoje  Pochopit nezbytné úkony k přípravě rautu  Umět popsat pracovní povinnosti při rautové obsluze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Charakterizovat raut, podávané pokrmy a nápoje  Pochopit nezbytné úkony k přípravě rautu  Umět popsat pracovní povinnosti při rautové obsluze."— Transkript prezentace:

1

2  Charakterizovat raut, podávané pokrmy a nápoje  Pochopit nezbytné úkony k přípravě rautu  Umět popsat pracovní povinnosti při rautové obsluze

3  Raut je méně formální pohoštění.  Často se pořádá v rámci obchodních nebo reklamních akcí (3 druhy rautu: klasický, obchodní, reklamní)

4  Konzumace ve stoje (není zasedací pořádek)

5  Host si pokrmy překládá sám u nabídkových (bufetových) stolů, s teplými pokrmy může asistovat obsluha

6  Nižší nároky na počet obsluhujících i na množství inventáře

7  Před samotnou přípravou rautu – objednávka, osobní návštěva a sepsání pracovního příkazu, předání pracovního příkazu personálu.

8

9

10

11

12  Průběh rautu a. (nabídka aperitivu) b. (uvítání hostů hostitelem, projev, přípitek) c. Nabídka občerstvení, nápojů, dezertů a kávy. Pravidelné doplňování sortimentu a debaras použitého inventáře. d. Rozloučení hostitele s hosty e. Úklid f. Fakturace g. Vyhodnocení

13  3 skupiny číšníků  …………………………………….   Obsluha může asistovat také s teplými pokrmy

14

15

16

17  Z videa si vypište co nejvíce inventáře

18  Mísy, zrcadla, bufetové stojany a etažéry, chafingy, platové kelímky, sklenice, čokoládová fontána, polystyrenové kužely, misky, košíky, dezertní talíře, příbory, dělené talíře, stojan na šunku, svícny, omáčníky, naběračky, ubrusy, šály …

19  Převládá studená kuchyně  Finger food  Nápoje nabízíme na nápojových stolech nebo je nosíme na platech mezi hosty.

20  Na osobu minimálně:  150 – 200 g masa  150 g zeleniny  100 g ovoce  1 porce moučníku  3 porce příloh  1 aperitiv, malé pivo, 2 dcl nealko, 2 dcl lihovin, 0,5 l vína, 1 káva.  Vždy záleží na dohodě s hostitelem!

21

22

23

24

25  Odkládací stolky  Pravidelný debaras personálem

26  Pracovní listy


Stáhnout ppt " Charakterizovat raut, podávané pokrmy a nápoje  Pochopit nezbytné úkony k přípravě rautu  Umět popsat pracovní povinnosti při rautové obsluze."

Podobné prezentace


Reklamy Google