Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:1. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma: JO Couvert Jméno autora:Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – objasnění pojmu couvert – zásady založení inventáře na stole hosta / vytvoření nákresu ŠablonaIII/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_STO_388

2 Založení inventáře pro jednoho hosta

3  V případě couvertu hovoříme o základním založení inventáře pro jednoho hosta dle jednotných zásad obsluhy  Dříve se jako couvert také označoval poplatek v tehdejších vyšších cenových skupinách za nadstandartní servis a použití dochucovacích prostředků  Poplatek činil cca 10 Kč,-/ osoba

4  Klubový talíř – 1 cm nad hranu stolu  Příbory 1 cm nad hranu stolu a 0,5 cm rozestup  Vidličky vždy na levou stranu  Nože a lžíce na pravou stranu  Jako prvý zakládáme poslední příbor  Menu nad vidličku  Couvertový talířek do poloviny vidličky  Talířek na máslo nad couvertový talířek  Příbor na moučník nad klubový talíř  Jmenovka nad moučníkový příbor

5  Skleničky začínáme zakládat od nápoje k hlavnímu jídlu vždy na pravou stranu a k masovému noži  Ostatní skleničky zakládáme do souvislého tvaru dle posloupnosti  Nůž na máslo se zakládá na couvertový talíř  Dochucovací prostředky nad založený couvert  Založení salátu - vždy na levou stranu  Založení kompotu - vždy na pravou stranu  Talířek na kosti se zakládá na levou stranu

6  Na obrázku máme znázorněny dvě možnosti založení  Pokuste se popsat co budou hosté konzumovat

7

8  Co je to couvert – obecně  Co bylo označováno jako couvert v minulosti  Co vše z gastronomického inventáře používáme při zakládání couvertu  Jaké jsou zásady při zakládání couvertu

9  %C3%AD&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&tbm=isch&tbnid=bk7QdGoGaxe- KM:&imgrefurl=http://www.partynabytek.cz/pro najem-prostreni- cerne.php&docid=Sl7vdLuOM6EsBM&imgurl=http %C3%AD&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&tbm=isch&tbnid=bk7QdGoGaxe- KM:&imgrefurl=http://www.partynabytek.cz/pro najem-prostreni- cerne.php&docid=Sl7vdLuOM6EsBM&imgurl=http  %C3%AD&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&tbm=isch&tbnid=EFfH1BVsP0z8oM:&imgref url=http://www.skyner.net/portfolio/catering/& %C3%AD&hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=su ggest&tbm=isch&tbnid=EFfH1BVsP0z8oM:&imgref url=http://www.skyner.net/portfolio/catering/&  C3%AD+invent%C3%A1%C5%99e+pro+jednu+osobu &hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&t bm=isch&tbnid=3ad1sWBbXgmXRM:&imgrefurl=ht tp:// C3%AD+invent%C3%A1%C5%99e+pro+jednu+osobu &hl=cs&client=opera&rls=cs&channel=suggest&t bm=isch&tbnid=3ad1sWBbXgmXRM:&imgrefurl=ht tp://


Stáhnout ppt "Ročník:1. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Jednoduchá obsluha Téma:"

Podobné prezentace


Reklamy Google