Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu."— Transkript prezentace:

1 Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu

2 „Když chcete otevřít zamčené dveře, nepotřebujete podrobnou analýzu zámku, ale klíč, který do zámku pasuje.“ (Steve de Shazer)

3 Madio o.s. „Pomáháme najít možnosti a řešení“ Managementu v  Rozvoji manažerských kompetencí  Osobnostnímu růstu manažerů  Rozvoji a stmelování pracovních týmů Pracovníkům škol v  Rozvoji kompetencí  Zvyšování kvalifikace v rámci DVPP  Řešení šikany, předcházení užívání návykových látek aj.

4 Ředitel školy - Jasný záměr a cíl Vedení školy = být LEADER Koučování Vám může přinést  adekvátní řešení nastalých situací,  efektivní práci s časem,  rychlé řešení úkolů,  úspěšné stanovování priorit,  podporu v rozhodování jak ve finančních, tak i lidských oblastech,  nástroje pro úspěšné vedení podřízených  a současně radost z dobře odvedené práce.

5 Systém práce, koučování zaměření na řešení Koučování zaměřené na řešení - Solution-Focused coaching = SF coaching Zaměření na:  Cíle  Zdroje  Posun k žádoucímu cíli Reteaming - „Reteaming je obecná a široce využitelná metoda sestávající z dvanácti kroků, jejichž záměrem je pomoci jednotlivcům stejně jako skupinám lidí ke změnám k lepšímu pomocí podpory při stanovení cílů a rozvíjení motivace a spolupráce nutné k jejich dosažení.“ (Furman, Ahola, 2007)

6 Ze zkušenosti účastníků „Umím lépe prezentovat naši organizaci a jsem si vědom kvalit, které máme.“ „Díky koučování jsem si jistější v hodnocení zaměstnanců“ „Přišel jsem na to, jak ze stavu dohánění restů, přejít do stavu plánování.“ „Udělala jsem si čas na dovolenou.“ „Vím, že každý má svou roli a já se v té své cítím jistější.“

7 K pilotnímu projektu, přímo od zdroje  2015, pilotní projekt koučování ředitelů škol  Probíhal na Gymnáziu Kroměříž Reference poskytne Mgr. Josef Havela ředitel školy Tel. : +420 775 055 111 E-mail: havela@gymkrom.cz Gymnázium Kroměříž Masarykovo nám. 496 767 01 Kroměříž

8 Zaměřte se na řešení „Pomáháme najít možnosti a řešení“  Pro školy zřizované Zlínským Krajem, koučování vedoucích pracovníků škol formou Solution-Focused coaching (zaměřené na řešení)  Rozvoj formou koučování až po dobu pěti let  Každý máte k dispozici pro sebe, nebo jiného pracovníka na vedoucí pozici celých 10 hodin koučování v měsíci  Zapojit se v jednom školním roce může maximálně 20 škol  Koučování probíhá osobně v prostorách vaší školy, případně v Madio o.s. (Zlín) ▫Skype kontakt, telefonický kontakt  Koučují renomovaní koučové z Madio o.s. a partneři z Dalet, z.s.

9 Pro ty, kteří se rozhodnou využít koučování zaměřeného na řešení, stačí:  jen poslat e-mail s žádostí o zapojení na dlabajova@madio.cz  být mezi prvními dvaceti z kraje. Přeji si začít. Jak? Objednávka

10 Prostor pro dotazy, náměty… … máte slovo.

11 Děkujeme za pozornost a těšíme se na spolupráci.


Stáhnout ppt "Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google