Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci."— Transkript prezentace:

1 SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci SCHOLA SERVIS dále podala v roce 2012 další dva projekty, které dosud nebyly schváleny Cílovou skupinou projektů jsou pedagogičtí pracovníci škol a školských zařízení

2 Kompetentní vedení školy aneb zvládnutí managerských dovedností Individuální projekt 3. 11. 2006 – 30. 6. 2008 Cílem projektu bylo: výrazné zvýšení schopností, managerských dovedností a odborných znalostí vedoucích pracovníků ve školách, školských zařízeních a pracovníků odborů školství v oblastech managementu, komunikace, zvládání stresu, plánování, vedení a motivace týmu a finančního zabezpečení projektů. Projekt si kladl za cíl zlepšit klima na školách, posílit konkurenceschopnost škol a školských zařízení a nastartovat budování image škol a školských zařízení v Olomouckém kraji. V rámci projektu bylo realizováno celkem 114 vzdělávacích seminářů, kterých se zúčastnilo 1190 účastníků.

3 Leaderem uvnitř aneb jak nejlépe využít svých osobnostních kvalit k rozvoji školy 12. 8. 2009 – 31. 7. 2012 Cílem projektu bylo vytvoření 6 inovovaných a 6 nově vytvořených vzdělávacích modulů a jejich následná akreditace zvlášť u každého partnera. Dále realizace těchto modulů. Projekt si kladl za cíl zlepšit klima na školách a školských zařízeních a zpřístupnit vzdělávání pedagogických pracovníků v těchto krajích: Olomoucký, Zlínský, Pardubický, Jihočeský, Ústecký a Karlovarský. Celkem v průběhu projektu bylo realizováno celkem 294 vzdělávacích programů, kterých se zúčastnilo celkem 4 082 účastníků z řad cílové skupiny projektu.

4 Odborný růst pedagoga aneb úspěšné zvládnutí nových pedagogických dovedností 1. 2. 2010 – 30. 6. 2012 Obsahovou náplní projektu bylo zajištění dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků na základě analýzy potřeb škol formou aktivních seminářů, workshopů a ukázkových hodin. Cílovou skupinou projektu byli pedagogové ZŠ a příslušných ročníků víceletých gymnázií a pedagogové středních škol. Jednotlivé vzdělávací akce byly zaměřeny na podporu procesu realizace školních vzdělávacích programů intenzivním a směrovaným dalším vzděláváním zaměřeným na odborné i obecné kompetence, týmovou spolupráci aj. V rámci projektu bylo vytvořeno 100 nových nebo inovovaných vzdělávacích seminářů, k těmto seminářům byly vytvořeny výukové materiály, jednotlivé semináře byly akreditovány MŠMT V rámci projektu bylo podpořeno celkem 3 577 pedagogů z řad cílové skupiny. Získané dovednosti účastníci využívali a budou využívat při své pedagogické praxi.

5 Jak učit etickou výchovu 1. 11. 2010 – 30. 6. 2012 Cílem projektu bylo poskytnutí podpory pedagogickým pracovníkům, aby mohli zařadit etickou výchovu do výuky. Cílovou skupinou projektu byli učitelé Olomouckého kraje. V rámci projektu bylo vytvořeno 20 nových vzdělávacích seminářů, k nim byly vytvořeny výukové materiály. Jednotlivé vzdělávací moduly byly akreditovány. Celkem v průběhu projektu bylo realizováno 120 vzdělávacích programů, kterých se zúčastnilo celkem 1 013 účastníků z řad cílové skupiny projektu.

6 Výtvarné dílny nejen pro učitele výtvarné výchovy 1. 11. 2010 – 30. 6. 2012 Cílem projektu bylo prostřednictvím odborných dílen poskytnout prostor a metodickou podporu cílové skupině při zpracování učebních pomůcek a materiálů, zkvalitnit výuku výtvarné výchovy ve školách a školských zařízeních Olomouckého kraje a aplikovat nové poznatky společenských a přírodních věd a proměn současného umění, včetně nových technologií v praktickém nácviku. V rámci projektu bylo vytvořeno 98 nových nebo inovovaných vzdělávacích seminářů – pracovních dílen, k těmto dílnám byly vytvořeny výukové materiály, jednotlivé dílny byly akreditovány MŠMT V rámci projektu bylo podpořeno celkem 2757 pedagogů z řad cílové skupiny.

7 Regionální evaluační centrum 10. 2. 2009 – 9. 11. 2011 Cílem projektu bylo inovovat proces vzdělávání a proces řízení škol v Olomouckém kraji s využitím nejmodernějších trendů z oblasti ekonomických subjektů, včetně zavedení inovativních a progresivních organizačních forem a metod řízení.

8 Kompetentní třídní učitel základní školy 1. 7. 2012 – 31. 12. 2014 Cílem projektu je zvýšení kompetencí třídních učitelů v oblastech komunikace v obtížných situacích, prevence negativních jevů, pozitivního ovlivňování klimatu třídy, psychohygieny, prevence syndromu vyhoření, etikety ve třídě a dalších.

9 Děkuji za pozornost Pavel Sekanina p.sekanina@scholaservis.cz pavel.sekanina@seznam.cz Tel.: 606 650 782


Stáhnout ppt "SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci."

Podobné prezentace


Reklamy Google