Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Představení zajímavých projektů OPVK

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Představení zajímavých projektů OPVK"— Transkript prezentace:

1 Představení zajímavých projektů OPVK
SPŠCH Brno, Ing. Irena Pavlíčková

2 Implementace e-learningových technologií do ŠVP
Celkové výdaje projektu: 7 074 569,13 Kč Období realizace: 4/2009 – 9/2011 Udržitelnost: 9/2016 Na škole byla vybudována e-learningová podpora výuky a byly vytvořeny vzdělávací moduly v předmětech analytická chemie, biochemie, fyzika, ochrana životního prostředí a science. Pro projekt byla významná účast partnera Gumotex, a.s. Břeclav, který umožnil vybraným žákům absolvovat odbornou praxi a odborné exkurze. Odborníci z Gumotexu byli do projektu zapojeni jako oponenti, kteří posoudili vzdělávací moduly z hlediska uplatnitelnosti v praxi a zvýšení šancí absolventů na trhu práce. V rámci projektu škola pořídila potřebný hardware a software a moderní přístroje pro laboratorní výuku. Více podrobností k projektu je možné najít na stránkách školy - , na stránkách projektu - .

3 Implementace e-learningových technologií do výuky v chemických a biologických laboratořích
Celkové výdaje projektu: 2 000 000,- Kč Období realizace: 4/2011 – 6/2012 Udržitelnost: 6/2017 Bylo vytvořeno více než 60 laboratorních návodů, včetně interaktivních výukových manuálů v předmětech analytická chemie, fyzikální chemie, biologie, metody analýzy potravin a monitorování životního prostředí a tyto návody byly umístěny na e-learningový portál, který je využíván přímo v laboratořích a pro domácí přípravu. Probíhala spolupráce s odbornou praxí (exkurze a školení učitelů ve špičkových laboratořích VŠ a firem). V rámci projektu škola pořídila potřebný hardware a software a moderní přístroje pro laboratorní výuku. Více informací na stránkách školy a projektu .

4 Integrace odborného anglického a německého jazyka do výuky přírodovědných předmětů
Celkové výdaje projektu: ,67 Kč Období realizace: 5/2012 – 3/2015 Udržitelnost: 3/2020 Vytváříme materiály do výuky přírodovědných předmětů (chemie, fyzikální chemie, analytická chemie, biologie, biochemie,fyzika, monitorování životního prostředí). Původní texty jsou inovovány, překládány do anglického a německého jazyka a následně umísťovány na e-learningový portál. Současně probíhá jazykové vzdělávání pedagogů a vzdělávání v oblasti ICT. Cílovou skupinu projektu tvoří přibližně 500 žáků školy a 20 pedagogických pracovníků. Proběhla odborná zahraniční stáž vybraných žáků a pedagogů do Institutu chemie v Drážďanech. V rámci projektu škola již pořídila potřebný hardware a software a moderní přístroje pro laboratorní výuku. Více informací naleznete na stránkách školy a na stránkách projektu

5 Snížení rizik ohrožení zdraví člověka a životního prostředí podporou výuky chemie na ZŠ
Celkové výdaje projektu: 2 078 034,00 Kč Období realizace: 3/2013 – 12/2014 Projekt si klade za cíl zvýšit kvalitu vzdělávání ve výuce žáků ZŠ v rámci předmětu chemie, zatraktivnit výuku chemie prostřednictvím přednášek a praktické výuky v laboratořích naší školy, seznámit žáky ZŠ s riziky neopatrného nakládání s chemickými látkami a s bezpečným prováděním chemických pokusů. Učitelé vytvoří interaktivní výukové metodické materiály. Dojde k výměně praktických a odborných zkušeností mezi ZŠ, SŠ a subjekty působící v tomto oboru prostřednictvím realizace odborných exkurzí. Projekt má však i širší dopad - posílení zodpovědnosti za své zdraví, ochrana zdraví žáků, prevence vzniku úrazů, podpora udržitelného rozvoje a ochrany ŽP. Do projektu je zapojeno 200 žáků tříd a 8 učitelů ze ZŠ. V rámci projektu škola již pořídila potřebný hardware a software a laboratorní vybavení a ochranné pomůcky pro žáky ZŠ. Více informací je na stránkách školy a projektu .

6 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Představení zajímavých projektů OPVK"

Podobné prezentace


Reklamy Google